PRP Behandling Hår i Göteborg

PRP (platelet rich plasma) är en välbeprövad behandling för att bromsa håravfall, stimulera hårtillväxt och stärka befintliga hårstrån. PRP hår behandling är en helt naturlig behandling tillgänglig på vår Göteborg klinik. Vi använder tillväxtfaktorerna i ditt eget blod för att stimulera hårsäckarna för ny bildning.

PRP hår behanding görs i kur på 3-4 ggr med ca 1 månads mellanrum. Därefter rekommenderar vi en behandling per år för att upprätthålla resultatet. PRP hår är tillgänglig på vår Göteborgsklinik för att få tjockare hår.

prp hair men göteborg
Innehållsförteckning

What is PRP?

PRP står för platelet-rich-plasma, som är en klar vätska (plasma) bestående utav tillväxtfaktorer från ditt blod. Detta får vi fram genom att centrifugera blod draget från ditt armveck (precis som ett vanligt blodprov).

Normalt sätt cirkulerar dessa i din kropp och används där de behövs. Genom att centrifugera blodet får vi fram en hög koncentration av tillväxtfaktorerna och injicerar de precis där vi vill ha det, i detta fall i hårbotten.

Vad man kan förvänta sig - PRP för Hår

Följande steg är ett exempel på ett gemensamt tillvägagångssätt för PRP-injektioner för håravfall:

Efter att ha fått PRP-hårbehandling kan en person vanligtvis återvända till sina vanliga aktiviteter utan några begränsningar -Efter att ha fått PRP – En fördel med PRP för har.

Hur går en PRP behandling till?

Efter att vi fått fram plasman, injiceras det med en tunn nål i önskat område. Oftast börjar man med frontlinjen och arbetar bakåt till kronområdet.

Hela behandlingen tar ca 45 min för att bli tjockare hår.

Gör en PRP behandlingen i hårbotten ont?

Våra patienter brukar tycka att behandlingen inte är så smärtsam, den orsakar lite obehag vid injektion. Smärta är allt relativt. Den bedövande krämen hjälper mycket. Obehaget är övergående och vanligtvis finns det ingen smärta efter att behandlingen är klar.

De allra flesta tycker inte att sticken känns för mycket och klarar sig bra utan bedövning.

Bedövning kan ha negativ effekt på resultatet, eftersom blodkärlen drar ihop sig och hindrar att vätskan tas upp som den ska. Tycker man att det gör alldeles för ont, kan vi dock använda bedövningskräm eller injicera bedövning i området.

Passar PRP alla?

Personer med ärrbildande håravfall kommer inte få någon effekt utav PRP. Det kännetecknas av att man är extra glansig där man tappat hår.

Personer som tappar hår pga sjukdom eller näringsbrist kommer i första hand märka av en inbromsning av håravfallet.

För att nya hårstrån ska stimuleras av PRP behandlingarna ska i bästa fall sjukdom och näringsbrist åtgärdas.

Finns det några risker med en PRP behandling?

Eftersom behandlingen är helt naturlig är riskerna få.

Det gäller att man har tvättat hårbotten noggrant innan behandlingen, samt att man inte använder krämer i hårbotten under första dygnet. På så sätt undviker man infektion, vilket är den enda (men som tur är ovanlig) risken med behandlingen.

Hur ser jag ut efter PRP behandlingen?

Ofta syns det ingenting efter behandlingen och du kan fortsätta din dag precis som vanligt.

Vad bör jag undvika efter min PRP hår behandling?

Bastu, solarium, träning och aktiv solning är bra att undvika under de närmsta 24 h efter din behandling.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Vilka får inte behandlas med PRP?

Personer med immunosuppression, kortison behandling, blodsjukdomar, aktiv cancer eller tumör, samt gravida och ammande.

PRP Behandling Hår Göteborg Pris

Hitta priset på PRP hårbehandling i Göteborg här.

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

folksam logo
IVO logo
Vad Säger Kunderna Om Oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar