PRF under ögonen 

PRF är den senaste behandlingen inom regenerativ medicin. Den ökar i popularitet då allt fler önskar naturligare behandlingsalternativ för att få en uppfräschning av huden under ögonen.

Bland annat kan PRF hjälpa dig att få en förbättring av mörka ringar, påsar under ögonen, samt slapp hud och rynkor. 

Läs vidare för att utforska fördelarna med PRF behandling under ögonen.

Innehållsförteckning

Vad är en PRF behandling?

PRF står för platelet rich fibrin. Det är en 100% naturlig behandling som som använder kroppens egna stamceller och tillväxtfaktorer till att stimulera huden till cellförnyelse (studie).

Genom att centrifugera blod draget ifrån din arm, får vi fram en klar vätska (plasma) som vi sedan injicerar under ögonen. Sett som andra generationens PRP-behandlingar, använder vi kroppens egna läkningsförmåga till att förbättra hudton och konsistens.

Här är vad som händer under ytan efter en PRF-injektion:

I grund och botten har PRF-behandlingar visat sig avsevärt förbättra hud-kvaliteten under ögonen:

På Dr. Ninas klinik i Göteborg använder vi PRF-injektioner till området under ögonen för att ge en generell uppfräschning och hjälp mot trötta ögon.

Boka tid PRF under ögonen i Göteborg

Kontakta Dr. Nina i Göteborg för en konsultation för att se om PRF är rätt för dig.

PRF-processen för behandlingar under ögonen

Varje PRF-behandling börjar med en konsultation.

Dr. Ninas legitimerade personal kommer att ha en konversation med dig för att förstå dina mål och bekymmer och undersöka området under dina ögon så att en anpassad behandlingsplan kan tas fram.

Väl under PRF – behandlingen hos oss i Göteborg kommer vi att dra lite blod från ditt armveck. Det är bra om du dricker rikligt med vatten dygnet innan din behandling så att du inte är dehydrerad.

Därefter spinner vi blodet genom en centrifug, för att få fram plasman. Plasman innehåller en hög koncentration av alla nyttigheter som vi vill få fram. Denna klara vätska injicerar vi därefter under ögonen.

Efter att PRF har injicerats i hudskiktet kommer det att reparera kollagen och elastin. Kollagen och elastin hjälper din hud att återfå sin elasticitet och fyllighet.

Vad finns det för risker och biverkningar med PRF behandlingar?

Eftersom behandlingen är helt naturlig finns det inga risker. Man kan inte vara allergisk mot materiatet, eller få någon form utav reaktion.

Det man får är en svullnad under ögonen som varar i ca 2-3 dagar.

Denna svullnad kan vara relativt kraftig och det kan därför vara bra att planera in behandlingen så du inte har några viktiga event dagarna efter. Blåmärken kan förekomma men är inte jättevanligt då vi använder en trubbig kanyl för injektionerna.

När ser jag resultat efter min PRF behandling under ögonen?

Det tar ca 4 veckor innan du kan notera en skillnad på området du behandlat, då du kan göra din nästa behandling om du önskar en större förändring.

Det kommer dock fortsätta att bli en liten förbättring under de närmsta månaderna då det tar tid för kroppen att bygga nytt kollagen.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

PRF vs. Fillers 

PRF och Fillers teartrough passar olika kandidater. PRF är bäst för dig som blivit slapp i huden under ögonen och har problem med rynkor. Det passar också dig som inte är särskilt djup under ögonen men ändå vill ha en förbättring utav hud-kvaliteten.

Fillers däremot är bäst för dig som framförallt har problem med håligheter och volymförlust under ögonen. Fillers är bättre än PRF för just volym restoration. 

Hur många PRF behandlingar under ögonen behöver jag?

PRF kan fungera bra under ögonen, men antalet behandlingar som behövs varierar beroende på problematik, ålder och hudtyp. Många nöjer sig efter en behandling men generellt sett rekommenderar vi 2-3 behandlingar för bäst resultat.

Du kanske också är intresserad av:

 

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar
läppförstoring cover fillers läpp
Fillers Läppar
trådlyft behandling Göteborg
Trådlyft