PRF under ögonen 

En naturlig behandling för en uppfräschning av huden under ögonen? Ja tack! 

PRF är den senaste behandlingen inom regenerativ medicin. Allt fler vill ha ett naturligt alternativ till andra behandlingar, så PRF bara ökar i popularitet. 

Bland annat kan PRF hjälpa dig att få en förbättring av mörka ringar, påsar under ögonen, samt slapp hud och rynkor. 

Läs vidare för att få veta mer om fördelarna med PRF-behandling under ögonen!

Innehållsförteckning

Vad är en PRF-behandling?

PRF står för Platelet Rich Fibrin. Det är en 100% naturlig behandling som använder kroppens egna stamceller och tillväxtfaktorer för att stimulera huden till cellförnyelse. 

Genom att centrifugera blod draget från din egen arm får vi fram en klar vätska, plasma, som vi sedan injicerar under ögonen. Sett som andra generationens PRP-behandlingar, använder vi kroppens egna läkningsförmåga till att förbättra hudton och konsistens.

Här är vad som händer under ytan efter en PRF-injektion:

I grund och botten har PRF-behandlingar visat sig avsevärt förbättra hud-kvaliteten under ögonen:

På Dr. Ninas klinik i Göteborg är PRF-injektioner i området under ögonen en populär behandling för att ge en generell uppfräschning och hjälp mot trötta ögon.

Boka tid PRF under ögonen i Göteborg

Kontakta Dr. Nina i Göteborg för en konsultation för att se om PRF är rätt för dig.

PRF-processen för behandlingar under ögonen

Varje PRF-behandling börjar med en konsultation.

Dr. Ninas legitimerade personal kommer att ha en konversation med dig för att förstå dina mål och bekymmer och undersöka området under dina ögon så att en anpassad behandlingsplan kan tas fram.

Väl under PRF–behandlingen hos oss i Göteborg kommer vi att dra lite blod från ditt armveck. Det är bra om du dricker rikligt med vatten dygnet innan din behandling så att du inte är uttorkad. 

Därefter centrifugerar vi blodet för att få fram plasman. Plasman innehåller en hög koncentration av alla nyttigheter som är så effektiva. Denna klara vätska injicerar vi därefter under ögonen.

Efter att PRF injicerats i hudskiktet kommer det att reparera kollagen och elastin. Kollagen och elastin hjälper din hud att återfå sin elasticitet och fyllighet.

 

Vad finns det för risker och biverkningar med PRF- behandlingar?

Eftersom behandlingen är helt naturlig finns det inga risker. Man kan inte vara allergisk mot materialet, eller få någon form av reaktion.

Det man får är en svullnad under ögonen som varar i cirkaa 2-3 dagar.

Denna svullnad kan vara relativt kraftig och det kan därför vara bra att planera in behandlingen så att du inte har några viktiga event dagarna efter. Blåmärken kan förekomma men är ovanliga då vi använder en trubbig kanyl för injektionerna.

 

När ser jag resultatet efter min PRF-behandling under ögonen?

Det tar cirka 4 veckor innan du kan notera en skillnad på området du behandlat, då du kan göra din nästa behandling om du önskar en större förändring.

Det kommer dock fortsätta att bli en liten förbättring under de närmsta månaderna då det tar tid för kroppen att bygga nytt kollagen.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

PRF vs. Fillers

PRF och Fillers teartrough passar olika kandidater. PRF är bäst för dig som blivit slapp i huden under ögonen och har problem med rynkor. Det passar också dig som inte är särskilt djup under ögonen men ändå vill ha en förbättring av hudkvaliteten.

Fillers däremot är bäst för dig som framförallt har problem med håligheter och volymförlust under ögonen. Fillers är bättre än PRF för att återställa volym. 

 

Hur många PRF-behandlingar under ögonen behöver jag?

PRF fungerar bra under ögonen, men antalet behandlingar som behövs varierar beroende på problematik, ålder och hudtyp. Många nöjer sig efter en behandling men generellt sett rekommenderar vi 2-3 behandlingar för bäst resultat.

Du kanske också är intresserad av:

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar
läppförstoring cover fillers läpp
Fillers Läppar
trådlyft behandling Göteborg
Trådlyft