PRF-behandling mot tunna ögonbryn 

Efter att ha plockat ögonbryn för årtionden så känner många att ögonbrynen blivit tunnare och har svårt att växa ut.

Tidigare har det enda alternativet varit microblading, eller tatuering av ögonbryn.

Nu har vi äntligen ett naturligare alternativ till det – nämligen PRF ögonbryn, som har blivit en populär behandling på kliniker internationellt, och av god anledning!

I grund och botten extraheras PRF (kort för blodplättrikt fibrin) från ditt eget blod och injiceras sedan i ögonbrynen för att främja tillväxt och fullhet. Det är ett naturligt och beprövat sätt att få tillbaks eller förbättra volymen på brynen.

I den här guiden går vi igenom alla grunderna du behöver veta innan du bokar din PRF – ögonbrynsbehandling. Vi pratar om vad PRF är, hur det används för ögonbryn och vilken typ av resultat du kan förvänta dig. Vi kommer också att gå igenom hur du väljer den bästa PRF-kliniken, samt eventuella risker eller biverkningar du bör vara medveten om.

Innehållsförteckning

Vad är PRF?

PRF står för “Trombocytrikt fibrin.” I grund och botten är det nyttiga mineraler och tillväxtfaktorer från ditt eget blod, vilket har visat sig vara bra för att främja läkning och tillväxt.

När du får en PRF-behandling för ögonbrynen dras en liten mängd av ditt blod och bearbetas sedan för att extrahera PRF. Denna PRF injiceras sedan i brynen för att stimulera hårsäckarna till förnyelse, vilket i sin tur ökar hårtillväxten.

Hur PRF extraheras från blodet

När man gör en PRF-behandling tas en liten mängd av blodet från armen med hjälp av en nål, precis som när man ger blod på en läkarmottagning. Blodet placeras sedan i ett speciellt rör och snurras i en maskin som kallas en centrifug.

Centrifugen hjälper till att separera de olika komponenterna i blodet. PRF är det guldfärgade lagret av blodet som är kvar efter centrifugprocessen, som är fyllt med alla nyttigheter vi vill åt.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

PRF vs. PRP

PRF och PRP är båda behandlingar som använder ditt eget blod för att främja läkning och tillväxt, men de fungerar på lite olika sätt.

PRP står för “trombocytrik plasma.” Liksom PRF innebär det att blodet centrifugeras för att extrahera blodplättar och tillväxtfaktorer. När man injicerat PRP under blodet koagulerar det efter några timmar och man får därför stimulering som varar under dessa timmar.

PRF, å andra sidan, stannar kvar under huden i 7-10 dagar då det är en tjockare lösning än Prp, ett fibrin, och skapar därför en längre reaktion som orsakar kraftigare stimulering. Man brukar kalla PRF för andra generationens PRP.

Hur PRF används för ögonbryn

PRF kan användas både till huden och för hår stimulering. För ögonbrynen rekommenderar vi en kur på 2-3 ggr eftersom brynen ibland kan vara lite envisa.

En vanlig metod är att injicera små mängder PRF direkt i huden med en super tunn nål, både inuti och runt ögonbrynen. Detta kan hjälpa till att stimulera tillväxten av nya hårsäckar och främja tjockare, fylligare ögonbryn.

PRF-behandling för ögonbryn kan göras på vår klinik i Göteborg. Återhämtningstiden är minimal, och de flesta kan återuppta sina normala aktiviteter direkt.

Fördelar med PRF för ögonbrynen

Några av de fördelar du kan förvänta dig:

Sammantaget är PRF ett säkert, naturligt och effektivt sätt att förbättra utseendet på dina ögonbryn. Det är ett bra alternativ för alla som vill ha fylligare, mer definierade ögonbryn utan risk, downtime eller ärrbildning i samband med tatuering.

Boka tid PRF-ögonbrynsbehandling i Göteborg

Kontakta Dr. Nina i Göteborg för en konsultation för att se om PRF-ögonbrynsbehandling är rätt för dig.

Återhämtningsprocess efter PRF-ögonbrynsbehandling

Efter behandlingen kan du ha lite mild rodnad, svullnad eller blåmärken runt injektionsställena, men dessa biverkningar är vanligtvis inte en stor sak och bör blekna inom några dagar. Faktum är att de flesta är tillbaka till sina vanliga rutiner direkt efter behandlingen.

Med det sagt är det viktigt att följa läkarens instruktioner efter behandlingen noggrant för att se till att du får bästa resultat och snabb återhämtning. Du kan rekommenderas att undvika att röra ögonbrynen i några dagar, hålla dig borta från solen, hoppa över bastun och inte göra någon intensiv träning på en liten stund. Du kan också behöva undvika att sminka dig några timmar efter behandlingen. Allt beror på din specifika situation.

En sak att tänka på är att resultaten av PRF-behandling för ögonbryn inte är omedelbara. Det kan ta flera veckor innan du ser de fullständiga resultaten, eftersom PRF arbetar för att stimulera nya hårsäckar. Så bli inte avskräckt om du inte ser en drastisk skillnad direkt – ge det lite tid och låt PRF göra sitt.

Att välja en klinik för PRF ögonbrynsbehandling

När du väljer en klinik för bästa PRF-ögonbrynsbehandling är forskning nyckeln. Leta upp kliniker i ditt område, läs recensioner och boka en konsultation för att ställa frågor och få en känsla för kliniken. Kostnaden är viktig, men basera inte ditt beslut enbart på priset. Se till att du känner dig bekväm med personalen och säker på deras förmåga att ge dig de resultat du vill ha.

De som bör undvika PRF ögonbrynsbehandling

PRF ögonbrynsbehandling är i allmänhet säker, men den är inte lämplig för alla. Personer med aktiva infektioner i området, hudåkommor eller hud cancer i området som ska behandlas, eller personer som är gravida eller ammar, bör undvika behandlingen.

Det är viktigt att prata med en läkare innan du genomgår någon estetisk behandling för att avgöra om det är rätt för dig. Om du inte är en kandidat för PRF ögonbrynsbehandling kan din läkare föreslå alternativa behandlingar som är säkra och effektiva för dig.

Kostnad för PRF ögonbrynsbehandling

Priset för PRF ögonbrynsbehandling är

3990kr för 1 behandling och 

9990kr för en kur på 3 ggr. 

Du kanske också är intresserad av:

 

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar
läppförstoring cover fillers läpp
Fillers Läppar
trådlyft behandling Göteborg
Trådlyft