Lanluma & Hyacorp – Våra Nya Kroppfillers

Lanluma är en biostimulerande kropps fillers, dvs en fillers som skapar fastare hud och ger naturlig volym. Precis som med ansiktet så åldras även kroppen. Lanluma passar utmärkt till att stimulera hudföryngring på områden så som rumpan, magen, låren, överarmar m.m

För indikationen fastare hud så brukar det räcka bra med endast en behandling, och resultatet håller upp till 2 år.

Detta gör Lanluma till en effektiv och prisvärd behandling för hudföryngring på kroppen, i jämförelse med laserbehandlingar där det oftast krävs flera behandlingar för att uppnå resultat.

Innehållsförteckning

Hur skapar Lanluma fastare hud?

Lanluma består utav PLLA – eller poly L lactic acid – som på ett naturlig sätt stimulerar egna kollagen och elastin bildning. Detta resulterar i att huden blir fastare. Upprepar man behandlingen flera gånger resulterar det även i ökad volym som man ibland önskar på rumpan eller hipdipsen, läs mer om det här.

När ser jag resultat efter min Lanluma behandling?

Lanluma ger inga direkta resultat. Det tar tid för kroppen att bygga kollagen. De flesta börjar notera resultat efter 4-6 veckor, då det är dags för behandling nummer 2.  Slutresultatet syns 6-9 månader efter avslutad kur.

Hur går behandlingen till?

Området som ska behandlas spritas av och vi bedövar insticksstället med lidocain. Bedövning blandas även med preparatet för att skapa mindre obehag. Behandlingen utförs därefter med en trubbig cannula, som inte gör sönder kärl m.m. och minskar därför risken för blåmärken. Behandlingen tar ca 1 timma.

Vad händer efter behandlingen?

Precis efter behandlingen så ser området fylligare ut. Detta eftersom vi behandlat det med en viss mängd vätska. Denna vätska kommer dock brytas ner utav kroppen och är borta efter ca 2-3 dagar. Endast de aktiva ingredienserna i Lanluma är kvar i vävnaden där de stimulerar cellerna till förnyelse.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat utav Lanluma?

Det tar ca 4-6 veckor för Lanluma att producera synligt resultat. Den fortsätter dock att verka upp till 9 månader efter behandlingen och huden får allt bättre kvalite med tiden.

På vilka områden på kroppen kan man få fastare hud med Lanluma?

Boka tid Lanluma & Hyacorp i Göteborg

Kontakta Dr. Nina i Göteborg för en konsultation för att se om Lanluma & Hyacorp är rätt för dig.

Fungerar Lanluma bra mot celluliter?

Ja! Eftersom Lanluma stärker huden inifrån kommer man få slätare hud och mindre celluliter.

Vad finns det för risker med Lanluma?

Lanluma är en relativt snäll behandling. Det som rapporterats i enstaka fall är små knölar efter behandlingen. Det är därför viktigt att man masserar området (relativt hårt) morgon och kväll i ett par minuter varje dag i 1-2 veckor efter behandlingen. Sköter man det så kommer det inte vara några problem. 

Därefter är det “vanliga” biverkningar som kan ske, dvs.

 • Blåmärken
 • Svullnad
 • Ömhet 
 • Infektion

Vem är den bästa kandidaten för Lanluma?

Lanluma passar framförallt dig som är smal och önskar naturlig rumplyft eller reducering av hipdips. Den passar också dig som är 40+ som tappat volym med åldern och fått lite slappare hud.

Är du ute efter att maximera volym så är istället HyaCorp fillers baserat på hyalyronsyra ett bättre alternativ för dig.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Hur många behandlingar utav Lanluma krävs för att få huduppstramning?

Om man bara är ute efter huduppstramning och inte mycket volym, så räcker det oftast bra med enbart en behandling. Upprepar man behandlingarna som en kur resulterar det även i att huden och vävnaden blir tjockare.

Hur länge håller resultatet av huduppstramningen?

Resultatet efter en behandling av Lanluma håller i upp till 2 år. Utför man en kur håller resultatet i upp till 5 år.

Vad finns det för restriktioner efter behandlingen?

Efter behandlingen kan du vara öm i det behandlade området, ha lite blåmärken, svullnad och rodnad. Detta lägger sig efter 2-3 dagar.

Undvik att basta, bada i bassäng/hav , eller sola på ca 5-7 dagar efter behandlingen.

Ingen hård träning på 1 vecka, lättare träning går bra efter 2 dagar.

Vad kostar Lanluma bodyfiller hos er i Göteborg?

Priserna för Lanluma är 

 • 40 ml – 9990 :- (20 ml per sida) 
 • 80 ml – 17500 :-  (40 ml per sida)
 • 120 ml – 23900 :- (60 ml per sida)
 • 160 ml – 30 000 :- (80 ml per sida )

Kur på 3 a 

 • 40 ml – 28000:-
 • 80 ml – 49 000 :-
 • 120 ml – 67 000:-
 • 160 ml – 83 000 :-

Hur vet jag hur stor mängd Lanluma jag behöver?

Hur stor mängd du behöver är individuellt och beror både på vilket område du vill behandla, hur din kroppsform ser ut och vad du önskar för resultat. Oftast så behöver man minst 40 ml per sida om man vill behandla rumpan. Till hipdips behövs 20-40 ml per sida.

Boka gärna in en konsultation på plats så att vi kan avgöra rätt mängd för dig.

Hur fungerar Hyacorp?

Hyacorp är en fillers baserat på hyaluronsyra, precis som fillers till ansiktet. Den ger därför omedelbar volym och man behöver oftast bara en behandling för att känna sig nöjd.

Hyacorp kostar mindre än en Lanluma behandling då den bara behöver genomföras 1 gång. Nackdelarna med Hyacorp är att den inte gör huden fastare på samma sätt som Lanluma, då den inte tillför någon kollagen stimulering.

Hyacorp har även en större risk profil kopplat till sig än Lanluma och håller något kortare.

Hur länge håller resultatet efter Hyacorp?

Oftast håller resultatet efter en buttlift med Hyacorp upp till 2 år. Som med vanlig filler så håller det längre och längre ju fler gånger du behandlats.

Vem är en bra kandidat för hyacorp?

Hyacorp passar dig som önskar snabba resultat, eller om du önskar relativt stor skillnad. Det passar även dig som är kraftigt byggd där man kan behöva större mängd filler för att kunna se resultat.

Hur mycket kostar Hyacorp hos er?

Priserna för hyacorp är 

 • 40 ml per sida – 25 000 :-
 • 60 ml per sida – 35 000 :-
 • 80 ml per sida – 44 000 :- 

Mer än så rekommenderar vi inte att man behandlas med under samma gång. Önskar man större resultat kan man dela upp behandlingen till 2 gånger.

Vad finns det för risker med Hyacorp?

Den största risken med Hyacorp är infektion som kan kräva antibiotika behandling. Detta för att fillern innehåller ett ämne som lätt drar till sig bakterier.

Det är därför väldigt viktigt att du följer eftervården och håller området som behandlats helt rent den första perioden efter behandlingen.

Andra risker med Hyacorp är

Den största risken med Hyacorp är infektion som kan kräva antibiotika behandling. Detta för att fillern innehåller ett ämne som lätt drar till sig bakterier.
Det är därför väldigt viktigt att du följer eftervården och håller området som behandlats helt rent den första perioden efter behandlingen.

Andra risker med Hyacorp är 

 • Inflammation 
 • Blåmärlen/blödning
 • Emboli (propp i blodkärl) har rapporterats i enstaka fall och kräver sjukvård
  Oregelbundna resultat.

Oregelbundna resultat kan bero på behandlaren om resultatet är ojämnt efter 2 veckor. Om resultatet blir ojämnt i ett senare skede kan det bero på att det bryts ner snabbare på vissa områden än andra, så som det kan bli med exempelvis läppar ibland. Trauma mot rumpan kan också orsaka oregelbundna resultat. Det kan då behövas mer fillers för att jämna till resultatet. 

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas.

Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

folksam logo
Vad Säger Kunderna Om Oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar