Lanluma & Hyacorp - Våra Nya Kroppfillers

Äntligen har vi fått in body fillers till vår klinik. Bodyfillers eller kroppsfillers som det kallas för på svenska, är fillers som är speciellt framtagna för kroppen.

På vår klinik i Göteborg har vi tagit in 2 olika sorters kroppsfillers – Lanluma & Hyacorp. Dessa jobbar på helt olika sätt och har olika för och nackdelar som ni kan läsa mer om här nedan.

Innehållsförteckning

Vilka områden kan man använda body fillers till?

De absolut vanligaste områdena som vi använder kroppsfillers är till:

Man kan också lägga vår filler Lanluma på exempelvis överarmar, lår, mage och vader för att få fastare hud.

Hur fungerar Lanluma?

Lanluma är ingen fillers baserad på hyaluronsyra som ger volym direkt. Den innehåller PLLA – eller poly L lactic acid – som på ett naturlig sätt stimulerar kroppens egna kollagenbildning och gör huden tjockare och fylligare.
Samtidigt som Lanluma ger volym och tjockare vävnad, så får man också fastare hud och mindre celluliter. 

För att få maximal volym med Lanluma krävs en kur på 3 ggr.

När ser jag resultat efter min Lanluma behandling?

Lanluma ger inga direkta resultat. Det tar tid för kroppen att bygga kollagen. De flesta börjar notera resultat efter 4-6 veckor, då det är dags för behandling nummer 2.  Slutresultatet syns 6-9 månader efter avslutad kur.

Hur länge håller resultatet efter min Lanluma behandling?

Gör du en kur med Lanluma så håller resultatet 2-5 år.
Om du gör en enstaka behandling med Lanluma enbart för att få fastare hud, håller resultatet ca 2 år.

Vad finns det för risker med Lanluma?

Lanluma är en relativt snäll behandling. Det som rapporterats i enstaka fall är små knölar efter behandlingen. Det är därför viktigt att man masserar området (relativt hårt) morgon och kväll i ett par minuter varje dag i 1-2 veckor efter behandlingen. Sköter man det så kommer det inte vara några problem. 

Därefter är det “vanliga” biverkningar som kan ske, dvs

  • Blåmärken
  • Svullnad
  • Ömhet 
  • Infektion

Vem är den bästa kandidaten för Lanluma?

Lanluma passar framförallt dig som är smal och önskar naturlig rumplyft eller reducering av hipdips. Den passar också dig som är 40+ som tappat volym med åldern och fått lite slappare hud.

Är du ute efter att maximera volym så är istället HyaCorp fillers baserat på hyalyronsyra ett bättre alternativ för dig.

Hur fungerar Hyacorp?

Hyacorp är en fillers baserat på hyaluronsyra, precis som fillers till ansiktet. Den ger därför omedelbar volym och man behöver oftast bara en behandling för att känna sig nöjd. Hyacorp kostar mindre än en Lanluma behandling då den bara behöver genomföras 1 gång.

Nackdelarna med Hyacorp är att den inte gör rumpan fastare på samma sätt som Lanluma, då den inte tillför någon kollagen stimulering. Hyacorp har även en större risk profil kopplat till sig än Lanluma och håller något kortare.

Hur länge håller resultatet efter Hyacorp?

Oftast håller resultatet efter en buttlift med Hyacorp upp till 2 år. Som med vanlig filler så håller det längre och längre ju fler gånger du behandlats. 

Mindre blåmärken kan förekomma, men är inte jättevanligt.

Vad finns det för risker med Hyacorp?

Den största risken med Hyacorp är infektion som kan kräva antibiotika behandling. Detta för att fillern innehåller ett ämne som lätt drar till sig bakterier.

Det är därför väldigt viktigt att du följer eftervården och håller området som behandlats helt rent den första perioden efter behandlingen.

  • Inflammation 
  • Blåmärlen/blödning
  • Emboli (propp i blodkärl) har rapporterats i enstaka fall och kräver sjukvård
  • Oregelbundna resultat.

Oregelbundna resultat kan bero på behandlaren om resultatet är ojämnt efter 2 veckor.

Om resultatet blir ojämnt i ett senare skede kan det bero på att det bryts ner snabbare på vissa områden än andra, så som det kan bli med exempelvis läppar ibland.
Trauma mot rumpan kan också orsaka oregelbundna resultat. 

Det kan då behövas mer fillers för att jämna till resultatet.

 

Vad ska jag tänka på efter min behandling?

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!
Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer. Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

folksam logo
IVO logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar
läppförstoring cover fillers läpp
Fillers Läppar
trådlyft behandling Göteborg
Trådlyft