Hyalase

Fillersbehandlingar med hyaluronsyra har varit väldigt populära i många år. Alla filler utövare har inte samma kunskaper och erfarenheter, vilket tyvärr kan leda till att du som kund inte känner dig helt nöjd med resultatet.

Som tur är har det sedan 2021 kommit en lag om att alla som utför injektions behandlingar måsta vara legitimerade läkare eller sjuksköterskor. Vi hoppas på att detta leder till färre missnöjda kunder.

Men dessvärre är det fortfarande så att många kliniker inte använder de bästa fillers märkena, och detta kan också leda missnöjdhet och komplikationer hos kunder.

Efterfrågan för Hyalase ta bort fillers har därför ökat de senaste åren.

Innehållsförteckning

Vad är Hyalase?

Hyalas är ett enzym som bryter ner fillers baserat på hyaluronsyra på bara 24h och ditt utseende återställs till innan behandlingen .

Hyalase är märkesnamnet för hyaluronidas.

I Sverige och i största delen av Europa så är Hyalase det enda märke som man använder. 

Man injicerar hyalase i samma område som man tidigare behandlat med hyaluronsyra.

Vilka områden kan jag behandla med Hyalas?

Alla områden som har behandlats med fillers går utmärkt att behandla med Hyalase. Med det sagt så är det oftast i läppar och under ögonen som vi behandlar med Hyalase.

Varför?

Det vanligaste problemen som uppstår efter fillers är att det ibland kan migrera ovanför läppkanten och bilda snusläpp/ankläpp. Detta sker oftast pga att utövaren använt fel teknik, fel val utav fillers, att man överfyllt läpparna, eller ibland bara pga att det gått flera år efter att man började använda fillers.

Hyalase kan då användas för att korrigera migrationen. 

En annan vanlig komplikation efter fillers är så kallad ”tyndall effekt” efter en Teartrough behandling

En tyndall effekt är en blåaktig svullnad i området där man lagt fillers. Detta beror på att man lagt fillers för ytligt under behandlingen. 

Många kunder som har en tendens att samla på sig vätska kan också bli lite svullna efter en Teartrough behandling då fillers är en socker-molekyl som gärna binder till sig vätska. 

I båda dessa fallen kan Hyalase användas för korrigering.

Före och efterbilder för Hyalase

hyalase Före och efterbilder för
Före och efterbilder för hyalase

Ta Bort Fillers Resultat

ta bort filler resultat

Kan man ta bort all fillers med Hyalase?

Fillers bestående utav hyaluronsyra går få bort med Hyalase. 

Exempel på märken som går att få bort med hyalas är:

Radiesse är exempel på en fillers som inte består utav hyaluronsyra och som man därför inte kan bryta ner med Hyalase. 

Gör en hyalas behandling ont?

Hyalase gör inte särskilt ont att använda i ansiktet. Det enda området där det kan kännas en del är i läpparna. Trots att vi lägger bedövning samt använder små små sprutor när vi injicerar Hyalase så kan sticken kännas lite grann. Som tur är går smärtan snabbt över.

När ser man resultatet av behandlingen?

Resultaten syns nästan direkt efter behandlingen, inom den första timmen. Och slutresultatet syns efter 2-3 dagar. Ibland kan det bero på personen och dennes ämnesomsättning hur snabbt man ser resultat, men majoriteten av kunderna ser resultaten inom tre dagar. För vissa personer kan det ta några veckor innan resultaten syns. 

Om du inte är nöjd med resultaten efter behandlingen kan du beställa en tid hos oss så kan vi se om vi behöver använda mer hyalase.

När kan jag använda fillers igen efter min hyalase behandling?

14 dagar.

Vad finns det för risker med Hyalase?

Hyalase är generellt sätt en snäll och ofarlig behanling. Den mest vanliga bieffekten är en mild allergisk reaktion och har rapporterats i 0.05% till 0.69% fall. Vi har alltid alla mediciner på plats om detta skulle ske.

Kommer Hyalase bryta ner min egna vävnad?

Hyalase bryter alltid i första hand ner fillers och inte din egna hyaluronsyra. Om man använder hyalas i allt för stora doser, så kan man ibland bryta ner kroppsegen hyaluronsyra med. 

Detta är dock inget bestående då kroppen nyproducerar hyaluronsyra på ca 14 dagar. Därför kommer ditt utseende återställas helt till ditt egna efter ett par veckor.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Om jag känner att min filler migrerat utanför läppen, kan jag punkt behandla enbart detta eller kommer all fillers gå bort ?

Vi kan försöka att bryta ner enbart fillers ovanför läppen, men då hyalas sprider sig en aning kommer lite utav fillersen i läpparna också att brytas ner. 

Är hyalase rätt för mig?

Om du inte är nöjd med din filler behandling och om din fillers är baserat på hyaluronsyra så är hyalas rätt för dig. 

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

folksam logo
Vad Säger Kunderna Om Oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar