UltraCol PDO

Äntligen en super kraftig kollagen stimulerande behandling som inte ger volym!

UltraCol är en injektionsbehandling som tightar till huden och som vi kan lägga överallt på ansiktet , även svårbehandlade områden så som under ögonen, pannan och nedre ansiktet!

Innehållsförteckning

Vad är UltraCol PDO-behandling?

UltraCol PDO-behandlingen är en innovativ injektionsbehandling som använder sig av en patenterad och unik metod för att stimulera kollagenproduktionen. Det är en säker behandling som kräver endast ett fåtal nålstick och innebär minimal återhämtning.

UltraCol injektionen syftar till att åstadkomma kollagenstimulering, förbättra hudens elasticitet, föryngra huden och förbättra hudstrukturen.

Produkten som används i behandlingen kallas PDO, vilket är ett välbeprövat material som har använts inom medicinsk kirurgi i årtionden. Det finns vetenskapliga studier och långvarig uppföljning av PDO som material inom både medicinska och estetiska sammanhang.

Baserat på denna erfarenhet och forskning kan man helt utesluta främmande kroppsreaktioner, allergiska reaktioner och ogynnsamma effekter. Materialet är helt biologiskt nedbrytbart.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Vad är syftet med behandlingen?

Syftet med UltraCol -injektionen är att stimulera hudens naturliga kollagenproduktion för att återställa spänst, elasticitet och ge en fastare hud. Det primära målet är att uppnå en uppstramande effekt. Det bör noteras att effekten av PDO-injektionsbehandlingen har ett helt annat syfte än hyaluronsyrabehandling (“fillers“), som vanligtvis används för att skapa volym snarare än att stimulera hudens bindväv.

Behandlingsindikationer:

Vanliga områden som behandlas med UltraCol ? 

Vanliga områden som behandlas med UltraCol PDO-behandlingen inkluderar kinder, nasolabialveck, käklinje och marionettlinje i den mellersta och nedre delen av ansiktet. 

Denna metod är även effektiv för injektionsbehandling av känsliga områden som under ögonen, särskilt vid slapp och rynkig hud, där behandlingen inte orsakar vätskeretention som vissa andra metoder kan göra. 

Behandlingen kan också användas på halsen, pannan, handryggarna och för att uppnå huduppstramning och förbättrad hudstruktur på kroppen (observera att metoden inte behandlar fettvolym).

Fördelar med UltraCol – injektionen?

Hur många behandlingar krävs? 

Innan en eventuell behandling rekommenderas alltid en individuell konsultation för att upprätta en behandlingsplan.

UltraCol PDO-behandlingen kan genomföras antingen som en kur med ett specifikt intervall mellan behandlingarna (vanligtvis ca 8 veckor) eller som en engångsbehandling. Dessutom kan behandlingen kombineras med andra metoder, såsom injektioner, kärl- eller pigmentbehandlingar, peelingar med mera.

Vem är lämplig för att göra UltraCol PDO-behandlingen? 

UltraCol PDO-injektionen passar både kvinnor och män i olika åldrar. Yngre personer kan genomgå behandlingen för att förebygga ålderstecken och bibehålla en ungdomlig hud, medan äldre personer kan använda den för att få ett mer ungdomligt utseende. 

Metoden är även lämplig för personer som önskar minimera antalet stick eller som är känsliga för smärta, då återhämtningen efter behandlingen är mycket mild.

Viktiga överväganden att tänka på? 

Precis som vid alla injektionsbehandlingar finns det en risk för blåmärken och svullnad. De närmaste dagarna efter behandlingen bör man undvika bastubad, intensiv träning och ansiktsmassage. 

Annars kan man återgå till vardagliga aktiviteter. Inför behandlingen behöver man inte förbereda sig eller tänka på något specifikt. Själva behandlingen tar cirka 30 minuter och produkten innehåller lokalbedövning. 

Vid behov finns också möjlighet att komma en stund innan besöket för att applicera lokalbedövning i form av kräm. Din läkare kommer att gå igenom detta under konsultationen på vår Göteborgsklinik..

Det tar ca 2 veckor för resultaten att börja synas. Det fortsätter dock att bli bättre under de 3 närmsta månaderna. Slutresultatet efter 3 månader.

1 behandling håller i ca 8 månader. Vi rekommenderar en behandling per år ungefär för att underhålla resultaten. Gör man en kur initialt får man bättre effekt samt att det kan hålla längre, ca 3 år.

Produkten blandas med lidocain, vilket gör att behandlingen inte uppfattas som särskilt smärtsam. Man känner sig framförallt bedövad i huden efter en behandling.

Det kan hålla i några dagar, men det kan lätt täckas med smink. Du kan också applicera is eller kall handduk på injektionsstället under de första 24 timmarna för att lugna området.

Ja. Faktum är att PDO -trådar har använts vid hjärt -kärlsoperation i mer än 20 år och uppfyller säkerhetskraven från USA för kirurgiska suturer. Vår anslutna läkare är också utbildad för att göra förfarandet.

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar
läppförstoring cover fillers läpp
Fillers Läppar
trådlyft behandling Göteborg
Trådlyft