Microtox

Tycker du att din hud är lite trött och glåmig och behöver extra lyster? Då kan microtox vara ett bra alternativ för dig.

Microtox kallas också för microbotox eller microgold, och innebär att vi stämplar in små doser botox, hyaluronsyra och vitaminer i det yttersta hudlagret.

Resultatet blir en jämnare hudton, mindre porer och mindre talg/svett produktion. Microtox i Goteborg är tillgänglig med Dr. Nina.

Innehållsförteckning

Vad är skillnaden mellan vanlig botox behandling och microtox?

Skillnaden är att under en vanlig botox behandling injicerar vi botox djupare in till musklerna. Det är musklerna som orsakar att vi får rynkor, och en botox behandling passar därför bäst om du vill bli av med linjer i ansiktet. Önskar du fortfarande ha rörelse kvar, kan vi använda mindre mängder botox under din behandling. 


Under en microtox behandling stämplar vi in botoxen i det det yttersta hudlagret istället. Musklerna och mimiken påverkas alltså inte och även om man kan få en liten effekt på fina linjer i ansiktet, så är denna behandling inte optimal för just rynkor. Den arbetar istället på huden för fukt och glow.

Vi stämplar sedan in blandningen med hjälp ett 20 tal av små guldpläterade nålar som är ca 0,5 cm djupa. Nålarna går inte lika djupt som en klassisk microneedling behandling, och skapar därför inte lika stor nybildning av kollagen. Den ger däremot lyster och fräschhet direkt

Utan några biverkningar eller ”down -time”. Du är redo att gå till festen direkt samma kväll, och resultatet håller i ca 3 månader.

Planerar du på att göra någon annan form av behandling, som exempelvis ansiktsbehandling, laser eller liknande, kan du planera in detta 2 veckor efter din fillers behandling.

Vem är en bra kandidat för microtox?

En microtox behandling är en snäll behandling som passar alla hudtyper och åldrar. Vi rekommenderar microtox när man framförallt är ute efter lyster.

Microtox passar utmärkt inför viktiga event eller till sommaren när då vi ofta svettas mer och vill gå fina utan smink.

Vad som händer efter en microtox behandling är att porerna dras samman och produktion av talg och svett minskas. Smink sitter på bättre på huden och får en mattare look.

Små kapillärer dras samman och resulterar i mindre rodnad och på kinder och runt mun.

Fördelar med Microtox

Hur går behandlingen till?

När du kommer för en microtox behandling till oss i Göteborg, fyller vi en liten behållare med små mängder botox (varav namnet microtox), hyaluronsyra (skinbooster) och filorgas kraftiga serum som innehåller vitaminer och mineraler.

Vi stämplar sedan in blandningen med hjälp ett 20 tal av små guldpläterade nålar som är ca 0,5 cm djupa. Nålarna går inte lika djupt som en klassisk microneedling behandling, och skapar därför inte lika stor nybildning av kollagen.

Den ger däremot lyster och fräschhet direkt utan några biverkningar eller ”down -time”.

Du är redo att gå till festen direkt samma kväll.

Finns det några restriktioner efter behandlingen?

Egentligen inte. Det är inget farligt som kan hända efter en microtox behandling. Vi rekommenderar dock inte träning, bastu, eller att tvätta ansiktet samma dag du gör microtox behandlingen, så att hyaluronsyran och botoxen hinner tas upp ordentligt av hudcellerna.

Milda blodfläckar är också mycket sällsynta, men kan förekomma i vissa fall. Patienterna behöver inte vila eller återhämta sig efter behandling och kan återuppta vanliga aktiviteter omedelbart, förutom vissa ansträngande aktiviteter, såsom träning, under några timmar.

Vem är en kandidat för Microtox?

Den idealiska kandidaten för Microtox är någon som anser att de har ett generellt svagt utseende som bör vitaliseras och fräschas upp, såväl som de med fina linjer och rynkor i ansiktet och andra vanliga milda tecken på åldrande.

Som namnet antyder, tänk på “mikro”-korrigeringar av de finare defekterna i ansiktet och halsen.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Hur länge håller Microtox-resultaten?

Resultaten av Microtox varar vanligtvis 3 månader, med viss individuell variation beroende på hur snabbt din kropp bryter ner cocktailen. Vi på Dr. Nina i Göteborg använder endast de bästa serumen och botoxen så att resultatet blir så hållbart som möjligt.

Underhållsbehandlingar rekommenderas vid behov för en snabb och märkbar uppfräschning.

Vad är det för skillnad mellan Microtox och Microneedling?

En mironeedling behandling är lite kraftfullare än microtox eftersom nålarna kan nå 2 mm djup, till skillnad från Microtox som enbart mår 0,5 mm djup. Man får därför en kraftigare kollagen stimulering utav en microneedling behandling, som räknas som en anti-age behandling. Microneedling kan kännas en del och man blir röd och lite svullen efteråt.

Microtox behandlingen är snällare, gör inte ont och har ingen downtime. 

En Microtox behandling minskar produktion av talg vilket microneedling inte gör, eftersom vi inte använder botox under mictoneedlingen. 

 

Kort och gått – välj 

Vanlig botox – om du vill bli av med rynkor 

Microneedling – om du har porer och små acneärr, och vill ha en anti-aging effekt långvarigt

Safe Clinic
Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer. Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.
folksam logo
Vad Säger Kunderna Om Oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar