Microneedling i Göteborg

Microneedling har funnits i marknaden relativt länge och är en välbeprövad metod för att stimulera kollagen produktionen och verka föryngrande på huden. Hos oss kan du välja microneedling med ett kraftfullt vitamin serum, eller med PRP fult med tillväxtfaktorer från ditt egna blod.

Den verkar på det översta hudlagret och på bara ett par få microneedling behandlingar i Göteborg kan man få porer och små ärr att minska rejält.

microneedling graph explainer
Table of Contents

Vad händer under en Microneedling

Med microneedling tar man hjälp av små nålar, och gör en kontrollerad skada i det översta hudlagret i ansiktet. Vill man kan man även behandla hals och dekolletage. 

När du kommer till oss i Göteborg, får du först en stark bedövande kräm som stryks på området som ska behandlas.

Vi lägger därefter på vitamin serumet eller PRP , och microneedling pennan som innehåller små nålar rullas på hela ansiktet. Man kan välja olika djup från 0,5-2 mm, lite beroende på hur tålig hud du har. 

När huden sedan läker, stimuleras ny kollagenbildning och huden blir jämnare och slätare.

Hur ser man ut direkt efter microneedlingen och när kommer resultatet ?

Efter behandlingen kommer du vara röd i ansiktet och lite svullen. Detta brukar ofta lägga sig efter ett par timmar. Har du känslig hud kan rodnaden vara kvar upp till 2 dagar. 

Resultatet kommer efter ca 1-2 veckor. Du kommer notera ökad lyster och jämnare ton. Ofta ser man resultat efter bara en behandling, men om du har ojämn hud mer porer och ärr rekommenderar vi en kur på 3-6 behandlingar för bäst resultat.

Lyster och mindre porer

Porer är små öppningar i huden, varifrån svett och talg når yttersta hudlagret för att reglera temperatur och oljeproduktion i ansiktet. Hos individer med fetare hudtyp kan porer vara mer framträdande, och i takt med att man förlorar kollagen blir porerna allt vidare.

Den absolut bästa behandlingen mot just porer och andra mindre skavanker i ansiktet är microneedling, då de små nålarna lätt penetrerar in i porerna.    

Den absolut bästa behandlingen mot just porer och andra mindra skavanker i ansiktet är så kallad microneedling.

Microneedling mot Acneärr

Det finns många typer av akne ärr och för bästa resultat rekommenderar vi att du först bokar ett samråd för mikronedling i Göteborg kliniken så att vi kan titta på dina ärr.

Vi använder oss utav en blandning av microneedling, koldioxid laser samt kemisk peeling för att gå bort ärren på bästa sätt. Oftast krävs det flertalet behandlingar och tålamod vid behandling av ärr.

Vissa studier (försök) har också noterat att effekten av ovanstående microneedling behandlingar mot akneärr är ännu bättre när behandlingen kombineras PRF.

Microneedling kan förbättra en mängd olika hudtillstånd, inklusive:

Även om du har turen att inte ha några av dessa problem, kan du överväga microneedling för att förbättra din huds ton, textur och övergripande utseende.

Vad kan man få för biverkningar?

Microneedling är en relativt säker behandling med få allvarliga biverkningar.            Proceduren orsakar kortvarig svullnad, rodnad och fjällning av huden, vilket oftast lägger sig efter ett par timmar. Hos sensitiva kunder kan rodnaden bara kvar i 2-3 dagar.

De flesta kan återgå till att sminka sig när rodnaden lagt sig, oftast dagen efter behandlingen. För bästa resultat bör du undvika direkt solljus och minimera användning av personliga hudvårdsprodukter under de första dagarna av återhämtningen.

Microneedling kan förvärra aktiva utslag, så personer med aktiv inflammatorisk akne eller oral herpes bör inte behandlas med microneedling förrän lesionerna har försvunnit.
I mycket sällsynta fall har det rapporterats fall då kunder reagerar på serum och fått kraftigare inflammation av behandlingen.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Microneedling Pris

Priset för en microneedling av ansiktet på Dr. Nina i Göteborg startar från 2190:-.

Detta inkluderar en konsultation och alla vitaminer.

Kontakta oss för mer information om priser på microneedling.

Safe Clinic
Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer. Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.
folksam logo
IVO logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar