Microneedling

Microneedling har funnits i marknaden relativt länge och är en välbeprövad metod för att stimulera kollagen produktionen och verka föryngrande på huden. Microneedling används med ett kraftfullt serum fullt med vitaminer, mineraler och andra former utav näring. Den verkar på det översta hudlagret och på bara ett par få behandlingar kan man få porer och små ärr att minska rejält.

Lyster och mindre porer

Porer är små öppningar i huden, varifrån svett och talg når yttersta hudlagret för att reglera temperatur och oljeproduktion i ansiktet. Hos individer med fetare hudtyp kan porer vara mer framträdande, och i takt med att man förlorar kollagen blir porerna allt vidare. Den absolut bästa behandlingen mot just porer och andra mindra skavanker i ansiktet är så kallad microneedling.

Hur går behandlingen till?

Med microneedling tar man hjälp av små nålar, och gör en kontrollerad skada i det översta hudlagret i ansiktet. (man kan även välja till att behandla decoltage området).

När huden sedan läker, stimuleras ny kollagen bildning.

Inte nog med nålarna, så lägger vi alltid på Filorgas serum som innehåller massor av aktiva vitaminer (exempelvis Retinol som är starkt kollagen stimulerande), hyaluronsyra som ger fukt, och mineraler som påskyndar cellbildningen.

Resultatet kommer efter ca 1-2 veckor. För bäst effekt rekommenderas antingen kur på 3 ggr eller att man underhåller med 1 behandling var 3- 4 månad.

Vad kan man få för biverkningar?

Biverkningarna av microneedling består av mild rodnad i ca 1-2 dagar efter behandlingen. Man skall undvika att träna eller ha på smink under tiden huden är irriterad

Acneärr

Det finns många typer av acneärr och för bästa resultat rekommenderar vi att ni först bokar in en konsultation så vi får titta på dina ärr.

Vi använder oss utav en blandning av microneedling, koldioxid laser samt kemisk peeling för att gå bort ärren på bästa sätt. Oftast krävs det flertalet behandlingar och tålamod vid behandling av ärr.

Dela Denna Sida
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp