HarmonyCa: En ny hybrid dermal filler

Allergan Aesthetics, skaparen av fillern juvuderm, har utvecklat en innovativ ny hybrid filler – HarmonyCa. Denna biostimulatorfiller är den första i sitt slag och kombinerar det bästa av två världar: omedelbar utjämning och gradvis uppstramning för en fräsch, ungdomlig hud.

Fillern innehåller hyaluronsyra för att omedelbart fylla ut och släta ut huden. Dess andra huvudingrediens, kalciumhydroxiapatit, ger kontinuerlig kollagenstimulering som gradvis lyfter och stramar upp under 3-6 månader.

Detta dubbelverkande tillvägagångssätt innebär att du kommer att se resultat snabbare än med andra biostimulator fillers.

Table of Contents

Vetenskapen bakom HarmonyCa

Först och främst är HarmonyCa en biostimulator filler, en injektionsbehandling som främjar kollagenproduktionen för att föryngra huden och ta itu med ansiktsrynkor och slapp hud med mer långvariga resultat än traditionella fillers.
HarmonyCa läggs på ytterkanten av ansiktet – kindben och käklinjen, för att där minska på skuggningar och skapa fastare hud.

Men hur fungerar det och när kan du förvänta dig att se förändringarna?

Omedelbar utslätande effekt: Direkt efter den första behandlingen börjar HarmonyCa arbeta. Dess kombination av hyaluronsyra och kalciumhydroxiapatit gör underverk. Hyaluronsyran ger en omedelbar utslätande effekt på ytliga rynkor och veck.

Gradvis omvandling (3-6 månader): Under de kommande 3-6 månaderna fortsätter effekten utav behandlingen. Kalciumhydroxiapatit stimulerar fibroblaster för att öka produktionen av nytt kollagen och elastin, vilket gradvis stramar upp och tightar till din hud. Detta resulterar i ett naturligt lyft, särskilt runt kindbenen och käklinjen, eftersom slappheten minskar.

Full lyster (6 månader): Efter cirka 6 månader blommar resultaten ut fullt ut. Din hud ser uppstramad, konturerad och frisk ut. Linjer och veck slätas ut och din ansiktsstruktur ser mer upplyft ut. Denna förynfrande effekt kan hålla upp till  2 år innan du behöver överväga någon underhållsbehandling.

Boka tid HarmonyCa Göteborg

Klicka nedan för att boka tid för fillers i Göteborg

Behandlade områden

Calciumhydroxyapatit är ett kroppseget ämne som man naturligt finner i vårt skelett. Därför passar detta ämne att läggas längst med vårt ansiktsskelett.
Strategiskt injicerad längs kindbenen och käklinjen, ger den definition till dessa skulpterade zoner samtidigt som den stramar upp huden. Eftersom ansiktets yttre struktur är konturerad och fast, minskar slappheten över kinderna och nedre delen av ansiktet med. Är det dock dessa områden som du vill behandla mer specifikt, kan andra biostimulator fillers som Ellanse vara ett bättre alternativ.

Resultatet av harmonyCa är som ett “mini-ansiktslyft” eftersom ansiktskonturerna återställs på alla de rätta ställena. De känsliga områden du vill framhäva får subtila förbättringar, medan rynkor och fina linjer slätas ut för en mjukare look.

Begränsningar

Det råder ingen tvekan om att det är en kraftfull kosmetisk behandling, men det är viktigt att notera att den inte är utformad för vissa områden. Den är inte lämplig för behandling av läppar, kinder, ögonen, halsen eller dekolletage.

Dessa regioner kräver specialiserade metoder och behandlingar som är skräddarsydda för deras unika behov.

HarmonyCa:s specifika formulering och fördelar är bäst lämpade för ansiktsföryngring och för att ta itu med rynkor och volymförlust i utvalda områden. Om du funderar på behandlingar för läppar, ögon, hals eller dekolletage, boka ett möte med Dr. Nina i Göteborg för att utforska de mest lämpliga alternativen för dessa områden.

Kombination med vanlig fillers

Att kombinera HarmonyCa med andra fillers är  en vinnande strategi. Fillers placeras vanligtvis djupare i huden och ger volym, vilket fungerar harmoniskt.

Du kan till exempel överväga att placera fillers på områden som nasolabialvecket och kinderna. Sedan kan du förbättra dina resultat genom att arbeta med harmonyCa på kindbenen och käklinjen. Denna kombination kan ge en mer omfattande föryngring för ditt ansikte.

På Göteborgskliniken erbjuder vi paketalternativ som inkluderar både fillers och HarmonyCa för att tillgodose dina specifika behov.

Du kan välja ett litet paket som innehåller 1 ml fillers och 1 ml HarmonyCa för ett område.
För en mer omfattande föryngring erbjuder vårt helansiktspaket 2 ml fillers och 2 ml HarmonyCa. Dessa paket ger flexibilitet och alternativ för att uppnå de resultat du önskar.

Hur står den sig i jämförelse med andra biostimulators?

HarmonyCa vs Profhilo

Profhilo är utformad för att ge djup återfuktning till huden, minska inflammation och hjälpa till att mildra åldringsprocessen när den administreras regelbundet. Med Profhilo är det inget externt som ligger under huden utan kollagen stimuleringen man får är helt naturlig.
Tonvikten här ligger på de gradvisa och pågående fördelarna som ackumuleras över tiden, men helt naturligt.

Däremot är HarmonyCa positionerad för att erbjuda mer omedelbart synliga resultat. Hyaluronsyrakomponenten ger en omedelbar plumpande och lyftande effekt. Samtidigt ligger kalciumhydroxiapatitkomponentenkvar under huden ett par månader, och skapar en reaktion vilket leder till långsiktig produktion av kollagen och elastin.

  •               Profhilo: Djup återfuktning, gradvisa fördelar, frisk hud
  •               HarmonyCa: Omedelbar minskning av skuggningar, kollagenstimulering över tid 

Sammanfattningsvis, medan Profhilo prioriterar återfuktning, antiinflammatoriska effekter och ett långsiktigt hälsosamt tillvägagångssätt för åldrandehantering, fokuserar HarmonyCa på att leverera snabba och märkbara förbättringar genom sin dubbelverkande mekanism.

HarmonyCa vs Lanluma

Lanluma (den nyare versionen utav scultpra) behandlingar kommer i 15 ml sprutor och täcker hela ansiktet. Dessa ger inte bara volym utan stimulerar också kollagenproduktionen. Men de tar ett par veckor innan man kan se resultat, så tålamod är nyckeln. Den stora mängden resultear också i att detta passar dig som önskar behandla hela ansiktet, i kontrast till bara vissa utvalda områden.

HarmonyCa vs Radiesse

Denna behandling riktar sig mot samma områden men injiceras mycket djupare för att ge volym, en funktion som inte betonas av HarmonyCa. Radiesse används vanligtvis inte för att ta itu med rynkor, men passar utmärkt för att skapa definition och volym. Särskilt bra passar radiesse till att skapa mer markerade käkvinklar.

HarmonyCa vs UltraCol

UltraCol erbjuder mångsidighet, eftersom den kan appliceras över hela ansiktet. Den är tunnare än HarmonyCa, och dess komponenter finns inte naturligt i kroppen, till skillnad från ämnena i HarmonyCa. Var beredd på lite tålamod när du använder UltraCol, eftersom det kan ta tid att se resultat.

HarmonyCa vs Ellanse

Dessa behandlingar kan efterlikna varandra eftersom båda ger omedelbara effekter samtidigt som huden blir fastare över tid. Ellanse kan man dock lägga även på kinderna, i nasolabialveck och marionettlinjer, och kan därför vara mer fördelaktigt för personer som önskar ett lyft i dessa områden primärt.

Potentiella biverkningar

De vanligaste biverkningarna av HarmonyCa är milda och övergående. 

Svullnad, rodnad och ömhet ett par dagar efter behandlingen är vanligt. Blåmärken kan förekomma.
Var också beredd på eventuella små knutor runt injektionsställena. Oroa dig inte – dessa symtom avtar vanligtvis inom några dagar när din kropp anpassar sig.

Lite enkel egenvård kan hjälpa till att minimera biverkningarna. Undvik alkohol, ansträngande träning och ansiktsmassage i minst 24 timmar efter behandlingen. Milda svala kompresser kan lindra svullnad och blåmärken. Receptfria smärtstillande läkemedel är också okej om det behövs.

Allvarligare biverkningar är mycket sällsynta när de administreras på rätt sätt av en erfaren vårdgivare som personalen på Dr. Ninas klinik i Göteborg. Som med alla typer av fillers finns det en minimal risk för att det hamnar i kärl och orsakar propp och nekros. Rådgör alltid med en licensierad estetisk professionell för att säkerställa optimala resultat.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Slutliga tips

HarmonyCa representerar en spännande innovation inom dermal fillers. Dessa hybridfillers är det första i sitt slag som finns i Göteborg. De kombinerar omedelbar utjämning med gradvis uppstramning för en fräsch, ungdomlig hud som varar.

Med snabb men varaktig föryngring ger denna dubbelverkande filler subtil ansiktsförbättring. För dem som söker omedelbar och gradvis vitalisering kan det vara den perfekta lösningen.

Kontakta Dr. Nina på Göteborgskliniken för att utforska hur den kan föryngra din hud.

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
biostimulator fillers cover
BioStimulators
lappforstoring
Lip Fillers
ansikte fillers göteborg
Radiesse