Fillers Läppar

En läppbehandling med fillers, eller fillers läppar, passar dig som önskar få fylligare läppar, skapa bättre symmetri eller få väl definierade konturer.

fillers läppar göteborg
Innehållsförteckning

Vad är fillers?

Filler består av hyaluronsyra – en sockermolekyl som finns naturlig i vår hud och binder till sig fukt. Hyaluronsyra finns också i vanliga fuktighetskrämer, serum och ansiktskrämer.

Det är den ideala ingrediensen för läpparna. När läpparna behandlas med hyaluronsyra får de direkt ett fylligare och återfuktat utseende.

Boka tid Lip Fillers i Göteborg

Klicka nedan för att boka tid för Fillers Läppförstoring i Goteborg

Hur länge håller fillers i läpparna?

Fillers i läppar varar normalt sett i 4-6 månader och upp till 1-2 år. Första gånger du behandlas med fillers bryter kroppen ner det snabbare och resultatet håller därför inte lika länge.

Vi brukar rekommendera 1-2 behandlingar med ca 2-3 månaders mellanrum initialt för att bygga upp läpparna till önskad form och få ett långvarigt resultat. Det blir sedan allt längre hållbarhet ju fler gången du behandlat ett område.

Hur länge läppförstoringen håller exakt är individuellt och beror lite på din metabolism.

Före och Efter Filler Läppar Resultat

Gör behandlingen ont?

Läpparna är ett känsligt område och sticken kan kännas lite grann. Vi har en superstark bedövningssalva som får sitta på innan din behandling.

Många utav våra fillers innehåller även lite tandläkarbedövning i själva sprutan. Det brukar resultera i att läpparna blir helt bedövade efter ett par stick.

Vi tar alltid behandlingen i den takt som känns bra för dig, och behöver du pauser så tar vi så många du vill!

 
Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

När ser man resultatet utav behandlingen?

Resultatet syns direkt efter behandling. Dock brukar vi säga att slutresultatet uppnås efter 2 veckor. Då har hyaluronsyran integrerats fint i huden och all svullnad är borta.

Vilka fillers märken använder ni?

På vår klinik använder vi bara de absolut bästa märkena för att uppnå naturliga resultat.

Det betyder att fillersen är mjuk och integreras fint i läpparna utan att skapa irritationer eller sena komplikationer.

Vill du ha ett specifikt märke är det bra om du tar kontakt med oss och försäkrar dig om att vi har det på lager. Annars kan vi beställa in det för dig.

Varför har klinikerna så olika pris på fillers läppar?

Som med allt annat här i världen, så betalar man oftast för kvalité. Kvalitets filler kostar mer. Hos oss kan vi garantera att våra produkter är äkta. I takt med att branschen vuxit så har det även kommit ut kopior av fillers märkena.

De ser ofta likadana ut utifrån, och det är omöjligt för dig som kund att veta om det du behandlas med är äkta eller en kopia med mycket sämre kvalitet.

Sämre kvalite på fillern betyder större risk för migration, dvs att fillern flyttar på sig ovanför läppkanten och bildar snusläpp/ankläpp. Det medför även större risk för komplikationer, som allergiska reaktioner eller sena inflammationer.

I vårat pris för läppförstoring ingår även en nöjd kund garanti. Det betyder att uppföljning ingår om du känner att du behöver någon sorts korrigering efter 2 veckor när läpparna läkt.

Förutom detta så är vi läkare med lång erfarenhet utav lip fillers i Göteborg, och kan därför skapa estetiskt vackra och naturliga resultat.

Kliniken är även fullt försäkrad inklusive ansvarsförsäkring så att du alltid kan känna dig helt trygg hos oss.

Före och efterbilder för fillers läppar

före efter läppfyllnadsbehandling
Före och efterbilder för fillers läppar

Jag har tidigare behandlats med ett annat märke. Går det bra att blanda olika fillers?

Så länge fillern är hyaluronsyra baserad, går det fint att behandlas med olika märken.

Det kan vara bra att vänta 3 månader innan du behandlas med ett nytt märke. Man ska dock inte blanda permanenta fillers med temporära.

Är det något särskilt jag ska tänka på innan min fillers behandling?

För att minska risken för blåmärken rekommenderar vi att du inte tar några NSAID preparat, så som Ipren, Diclofenac eller Naproxen. Alvedon går bra om du har ont.

Avbryt Omega-3 eller andra typer av naturpreparat 1-2 veckor innan behandlingen, eftersom dessa kan verka blodförtunnande.

Står du på andra blodförtunnande preparat, kan du prata med din utskrivande läkare om att eventuellt ta en paus under 1-2 dagar i samband med din fillers behandling.

Kan jag gå direkt till jobbet efter min läppbehandling?

Ja, det är helt ok att gå tillbaks till arbetet efter behandlingen eller dagen efter.

Är det första gången du behandlar läpparna kan det vara skönt att vara ledig dagen efter, så att du kan se hur mycket svullnad och blåmärken som uppstår.

Vad kan man få för komplikationer utav läpp fillers?

Den vanligaste biverkningen utav en fillerbehandling är en lätt och övergående svullnad i området som behandlas. Blåmärken kan också förekomma men går att dölja lätt med lite smink.

Allvarligare komplikationer så som infektion eller syrebrist i huden är mycket ovanliga men kan ske. Det är därför viktigt att du går till en läkare med lång erfarenhet av behandlingen.

På så sätt minskar du inte bara risken för komplikationer utan vi kan även korrigera och hjälpa till om något skulle hända.

Boka in en konsultation innan din behandling så vi kan prata om allting på plats.

Kan jag sminka mig efter en läppbehandling?

Vi vill helst inte att du sminkar dig på 4-6 timmar efter din behandling för att minska risken för infektion.

Vad ska jag tänka på efter min läppfiller behandling?

Efter fillers läppar ska man låta bli att träna på minst ett dygn. Alla typer av fysisk aktivitet som ökar kroppstemperaturen kan öka blodflödet i området, och kan i regel göra svullnad och blåmärken lite värre.

Smink och alla sorters krämer ska undvikas de första timmarna efter lip fillers, för att minska risken för infektion. Direkt sol, solarium och bastu ska också undvikas de första dagarna efter behandlingen.

Om det är första gången du behandlas behöver du alltid boka in en konsultation minst 48 h innan behandlingen. Under konsultation kan vi prata om alla frågor och funderingar.

När kan jag göra en ansiktsbehandling eller annan form utav behandling efter lip fillers?

Planerar du på att göra någon annan form av behandling, som exempelvis ansiktsbehandling, laser eller liknande, kan du planera in detta 2 veckor efter din fillers behandling.

När ska man inte använda lip fillers?

Om du har någon form av autoimmun sjukdom är det bra att rådgöra med din läkare innan du använder fillers läppar. 

Har du infektion i området, som exempelvis herpes eller acne, kan det vara bra att dessa läker ut innan.

Hur långt efter min läpp filler behandling kan jag kyssas?

Vi rekommenderar att du undviker att pussas på ca ett dygn efter din lip filler behandling, eller så länge man har den värsta svullnaden. När svullnaden börjar gå ner så är det ok att kyssas.

Vi rekommenderar detta dels för att inte får in bakterier i det behandlade området, samt så att man inte riskerar att ändra formen på sina nygjorda läppar.

När är det ok att ha oralsex efter min lip fillers behandling?

Ja detta är faktiskt en fråga som ställs och därför tänkte vi ta upp den här.

Allmänt sätt så brukar vi rekommendera att undvika alla rörelser där man formar läpparna till ett “O”. Dvs, pussas, dricka ur sugrör, röka m.

När man formar läpparna till ett O, så spänner man musklerna runt läppen, och detta i sin tur ökar risken för att fillern migrerar, eller hamnar utanför själva läppkonturen. Framföralt under den första tiden när fillersen är helt färsk och ännu inte hunnit stabiliseras/ integrerats in i huden.

Det samma gäller såklart oralsex, och vi rekommenderar således att inte ha detta på ca 1 vecka efter din behandling.

Är det några andra aktiviteter jag bör undvika efter min fillers behandling?

  • Använd ej sugrör på 2-3 dagar
  • Undvik bastu, solarium, spa under 1 vecka
  • Undvik att duscha varmt samma dag som din behandling
  • Undvik direktsol på 24 h
  • Undvik att träna på 24 h
  • Ingen rökning på minst 6 h ( snus går bra efter 4 h)

Går det bra att behandlas med fillers när man är gravid eller ammar?

Eftersom det inte gjorts studier på gravida eller ammande, kan man inte garantera någon säkerhet under denna period. Vänta tills du är klar med det så kan vi fräscha upp dig efteråt istället.

Kan jag dricka vin eller alkohol efter min fillers behandling?

Det är ok att ta något glas några timmar efter din behandling. Men med måtta.

Kan man röka eller snusa efter en fillerbehandling?

Det bästa är om du undviker tobak i 3 timmar efter behandlingen. Behandlar du läpparna bör du inte röka på 1 dygn, så inte formen på läpparna ändras.

Jag har hört att huden blir slapp om man inte fortsätter med fillers behandlingen, är detta sant?

Nej. Slutar du med fillers återgår du till ditt orginala utseende. Det har dessutom visats att fillers ökar kollagen produktionen i huden och verkar som en anti-aging behandling.

Kan jag ta bort fillersen om jag inte skulle tycka om resultatet?

Ja, fillers baserat på hyaluronsyra går att ta bort. Då använder vi hyalase som bryter ner det mesta utav fillern på 24 h timmar och ditt utseende återställs till innan behandlingen.

Fillers märken som inte är baserade på hyaluronsyra, som exempelvis Radiesse, Sculptra och Bellafill, kan inte brytas ner utav hyalas. Man kan därför inte ta bort dessa även om en komplikation skulle ske. Det är därför vi inte använder dessa märken på vår klinik.

Lip lift vs lip fillers, vad är skillnaden?

Ett lip lift är en kirurgisk behandling, där ett litet snitt görs i vecket vid näsbasen. Huden ovanpå läppen tas bort och sys ihop längre upp.

En kirurg krävs för ett lip lift och det är inget vi erbjuder hos oss. Lip lift passar dig som tycker att avståndet mellan läpp och näsa är för långt och vill ha en utåtvänd läpp.

Läppfiller förstärker tillfälligt läppens volym så att den blir mer fyllig och definierad.

Fillers läppar pris

Klicka här för att se våra fillers läppar priser i Göteborg. Följ oss på Instagram så att du inte missar våra kampanjer.

Du kanske också är intresserad utav:

Safe Clinic
Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer. Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.
folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar