Behandling med exosomer

Något av det roligaste vi gör på Dr. Nina är att hålla oss uppdaterade kring nya behandlingsmetoder från hela världen, och kanske framförallt USA där man ofta är först med det senaste inom hudbehandlingar och regenerativ medicin. Och exosomer förutspås bli en viktig del av framtidens behandlingar. Därför är vi glada att redan nu kunna erbjuda behandlingar med exosomer från vårat egna blod hos oss i Göteborg! 

Exosomer har nämligen utvecklats genom avancerad forskning, och är en alldeles unik form av teknik som återställer hudens utseende. Fortsätt läsa och lär dig mer om hur exosomer fungerar och hur behandlingen kan hjälpa dig.

Innehållsförteckning

Vad är exosomer?

Exosomer är bubbelliknande nanopartiklar som hjälper cellerna i kroppen att kommunicera, de är som små budbärare som skickar viktig information mellan cellerna och berättar hur de ska bete sig. Enkelt förklarat. 

Det som gör dessa små partiklar så intressanta är att de är laddade med tillväxtfaktorer, som signalerar till hud och stamceller att öka sina funktioner!

Är du redo att ta din anti age-rutin till nästa nivå? Då kan exosomer vara något för dig. 

Exosomer:

  • Reducerar rynkor
  • Främjar hudens cellförnyelse
  • Stimulerar kollagenproduktionen
  • Tillför antioxidanter som skyddar huden

Därför fungerar exosomer

Inom regenerativ medicin handlar det om att använda kroppens egna celler för att främja läkning och regenerering. Det ligger verkligen i tiden – allt fler kunder efterfrågar naturligare behandlingar och då finns det inget bättre än 100% naturliga behandlingar med material från din egen kropp. Dessa behandlingar leder till “läkning” av åldrande hud och resulterar i frisk nybildning av hudceller och en hud som ser yngre ut.

Exosomer är en säker och naturlig behandling hos Dr. Nina då vi utvinner exosomerna från ditt eget blod. På marknaden finns nämligen också exosomer som är växtbaserade, men det är mycket bättre att använda egna exosomer.

Så går behandlingen med exosomer till hos Dr. Nina

Behandlingen börjar med att läkare eller sjuksköterska tar ett blodprov från din ven. Genom en noggrann filtrering av blodet utvinns exosomer som läggs på huden inför behandling med hjälp av dermapen, eller injiceras med cannula.  

Vi erbjuder två olika behandlingar med exosomer:

  • Exosomer med dermapen: I denna behandling utvinner vi exosomer och lägger det på huden istället för andra, mer vanliga serum som används vid dermapen. Efter endast en enda behandling med exosomer går det att uppnå vad man annars behöver upp till tre behandlingar med PRP. Allt tack vare att exosomer innehåller så hög koncentration av tillväxtfaktorer. 
  • Deep restoration 6 ml: I denna behandling använder vi oss av Cannula och injicerar exosomer under huden. Man utvinner ca 5-6 ml av exosomer – exosome rich plasma – som vi kan placera på önskade områden, som under ögonen, kinder och nasolabialveck. Även med denna metod blir resultatet jämförbart med tre behandlingar med PRP. Resultatet syns efter omkring 1 – 3 månader. 

Oftast är man nöjd med resultatet då, men vill man förbättra hudkvaliteten ytterligare så kan man efter tre månader göra om den.

Boka behandling med exosomer hos Dr. Nina i Göteborg!

Har du läst ända hit? Kul, då är du säkert, precis som vi, fascinerad av den här nya behandlingen! Gå vidare genom att boka en konsultation med oss.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.