Botox för Trapezius

Vi är glada över att kunna introducera ett innovativt tillvägagångssätt för att få bukt med spända axlar/nacke  – Botox-behandling i trapeziusmusklerna. Denna metod erbjuder en praktisk och skonsam lösning för dem som söker avkoppling och lindring från spänningar i trapezius-regionen, samtidigt som den får halsen att se längre ut.

Denna behandling har blivit populär nyligen, och folk har gett den namn som TrapTox, BarbieTox eller Barbie Botox. Den här artikeln kommer att hänvisa till det helt enkelt som Botox trapezius.

Vi kommer att utforska fördelarna med denna behandling och hur den kan förbättra din allmänna kroppsbalans och välbefinnande, oavsett om du letar efter lindring eller helt enkelt för ett estetiskt syfte.

innehållsförteckning

Fördelar med Trapezius Botox-injektioner

Ger smärtlindring

Trapezius sträcker sig över axlarna, från nacken till mitten av ryggen. Kronisk stramhet i muskelfibrerna visar sig ofta som huvudvärk, stelhet, dålig hållning och obehag i övre delen av ryggen. Botoxinjektioner i trapezius förlamar tillfälligt viktiga triggerpunkter. Patienterna upplever en frisättning av ihållande muskelspänningar och tryck. Botox blockerar också smärtsignaler till hjärnan, vilket minskar obehag och ömhet som härrör från en hårt sammandragen trapezius.

Förlängning av halsen

Överutvecklade trapeziusmuskler kan få nacken och axlarna att se större ut. Strategisk placering av Botox längs muskeln jämnar ut definitionen och skapar ett långsträckt cervikalt utseende. Toxinet slappnar av muskelspänningsbanden och mjukar upp vinkeln mellan hals och axlar.

Patienterna rapporterar hög tillfredsställelse med den förfinade, slimmade nacken och den form som uppnåtts genom expert applicering av Botox.

Vad kan jag förvänta mig under mitt besök?

Det är en enkel och snabb procedur som inte bör ta längre tid än 20 minuter att utföra. Konsultation bör alltid bokas inför ett besök och kan göras via telefon eller på plats.

Vi känner på spänningarna och markerar injektionsområdena på axeln när du kommer till ditt besök. Sedan injicerar vi lämpliga Botox-enheter i de markerade områdena. Antalet enheter vi använder beror på din fysiska storlek, behandlingsmål och muskelstorlek.

När vi är klara med injektionerna är du klar och redo att återvända hem.

Det finns ingen downtime efter Botox, så du behöver inte schemalägga tid borta från jobbet.

Dock är det viktigt att inte utföra hård fysisk aktivitet eller träning på 24-48 h efter botox behandlingar.

Boka tid Botox Göteborg

Klicka nedan för att boka tid för botox i Göteborg

Hur många injektioner behövs på mottagningen?

4-5 injektionspunkter krävs i genomsnitt per sida. Dessa injektioner placeras vid de nervpunkter som försörjer trapeziusmuskeln.

Hur mycket Botox krävs för behandlingen?

Minst 40 -50 enheter Botox krävs för trapezius. Det finns andra faktorer som din läkare kommer att diskutera med dig som avgör hur mycket du behöver, beroende på dina behandlingsmål.

Hur mycket kostar Botox för Trapezius?

En behandling kostar 4690kr och det ingår kostnadsfri uppföljning efter 4 veckor där vi lägger mer botox vid behov.

Rekommendationer efter ingreppet

Även om de flesta patienter rapporterar få eller inga biverkningar efteråt, kan du fortfarande uppleva lätta blåmärken eller svullnad över injektionsstället. Dessa bör lösa sig av sig själva inom några dagar.

Vi kommer att ge dig en lista över vad du bör och inte bör göra, till exempel att inte dricka alkoholhaltiga drycker eller ta blodförtunnande läkemedel under några dagar före och efter din behandling.

Hur ofta behöver jag Botox för trapeziusbehandlingar?

För Botox av trapezius i Göteborg rekommenderar vi på Dr. Nina att få behandlingen var 4-6 månad för att bibehålla bästa resultaten. Man kan dock sprida ut sina behandlingar till var sjätte till åttonde månad för att möjliggöra en längre period mellan sessionerna.

Ofta kan man vänta tills dess att man känner att effekten börjar avta och musklerna blir spända igen. Underhållssessioner hjälper till att hålla musklerna från att strama åt, krampa eller få mer volym.

När kommer jag att se resultaten ?

Resultatet utav Botox för trapezius träder i kraft ungefär en vecka till tio dagar efter behandlingen. Som mest kan det ta upp till 4 veckor för trapeziusmusklerna att slappna av och förlora sin spändhet.

Vem är en bra kandidat?

Det finns två huvudgrupper av människor som är bra kandidater för trapezius Botox-injektioner:

  1.         De med kronisk axelsmärta
  2.         De som vill att hals och axlar ska se smalare ut

Att få Botox trapeziusmuskel injektioner kan höja livskvalitén för båda grupperna. Behandlingen är effektiv och många behöver inte fortsätta med naprapat besök eller andra fysiska behandlings alternativ för att få bukt med sina kroniska smärtor.

Vill du får gärna boka en konsultation med Dr. Nina i Göteborg för att se om du är en bra kandidat.

Slutsats

Är du redo att ta reda på vad all TrapTox-hype handlar om?

Boka din konsultation med Dr. Nina idag för att lära dig hur denna populära behandling kan gynna dig. Vi är stolta över att vara den ledande leverantören av Trap Botox-behandlingar i Göteborg. Kontakta oss för att boka din tid.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Du kanske också är intresserad utav:

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas.

Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
botox gothenborg
Kosmetisk BTX
botox Mot Svettning cover
Medicinsk BTX
gummy smile göteborg social
Gummy Smile