Behandling Mot Svettning

Vissa personer lider av överdriven svettning, sk hyperhidros. Detta kan skapa besvär i vardagen då man har en ständig stress över att befinnas i situationer där man svettas.

Personer med hyperhidros svettas vanligtvis kraftigt utan fysiska aktiviteter. Som tur är går det att behandla svettningar med botox.

Även personer som inte lider utav överdrivna svettningar kan tycka det är skönt med behandlingen, särskilt i armhålorna, där svett under sommaren förstör kläder och dylikt.

Vill du läsa mer om sjukdomen så kan du göra det här.

Boka tid Hyperhidros Behandling i Göteborg

Kontakta Dr. Nina i Göteborg för en konsultation för att se om hyperhidros behandling är rätt för dig.

Innehållsförteckning

Fungerar botox mot svettningar?

Ja! Botox mot svettning verkar genom att blockera nervsignaler som går till svettkörtlarna. Detta görs lokalt där vi injicerar botox i områden som har mycket svettkörtlar.

Svettkörtlarna får då inga signaler att producera svett, och man förblir torr i området som behandlas. 

Video av Hyperhidros Behandling

Hur länge håller botox mot svettningar?

Behandlingen börjar verka redan efter några dagar, och resultatet håller i 6-8 månader. Fortsätter man behandlingarna regelbundet, innan svettkörtlarna hunnit återfå all funktion, kommer hållbarheten att förlängas och kan ibland hålla upp till 1,5 år.

Vilka områden kan man behandla med botox för att svettas mindre?

De vanligaste områdena man behandlar med botox mot hyperhidros är armhålorna, fotsulorna och handflatorna. Svettas man mycket i ansiktet kan en “vanlig” botox behandling med 2 områden i panna och glabella hjälpa även mot det. Då får man bort rynkor och eventuell huvudvärk på köpet.

Läs mer om botox mot rynkor här.

Hur går en behandling med botox mot svettningar till?

Innan behandlingen behöver du boka in en konsultation via telefon eller på plats för att vi ska kunna informera dig närmare om behandlingen och se till så att du är rätt kandidat.

Under själva behandlingen får du först en stark bedövningskräm om du ska behandla handflator eller fotsulor, då dessa områden är extra känsliga. Armhålorna är inte särskilt känsliga och där gör behandlingen inte ont.

Området som skall behandlas ritas och och punkterna som ska injiceras markeras. Det blir ca 10-20 nålstick på varje sida, beroende på hur stort området är. Behandlingen går snabbt, ca 30 minuter, och du kan fortsätta med din dag som vanligt efteråt.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Efter behandlingen

Efter behandling med botox mot svettning ska du undvika träning, bastu, solarium, spa och massage under första dygnet. Använd heller inga krämer eller deodoranter i området under första dygnet, för att minska risken för infektion.

Risker med botox hyperhidros

Riskerna med behandlingen är få och övergående. Som med alla injektionsbehandlingar kan det förekomma mindre blåmärken och ömhet efter behandlingen, detta är dock relativt ovanligt. Allergi mot substansen botulinumtoxin är mycket sällsynt. 

Kommer man börja svettas mer på andra ställen efter behandlingen?

Vissa kunder är ibland oroliga att man svettas mer på andra ställen efter behandlingen. Detta stämmer inte, då svettkörtlarna är blockerade och inte producerar något svett.

Det är inte som med antiperspiranter, där svettet fortsatt produceras men inte utsöndras, och som då kan orsaka kompensatoriska svettningar på andra områden.

Vad kostar botox mot svettningar hos Dr. Nina i Göteborg?

En botox behandling mot svettningar kostar 4990kr per område, dvs antingen fotsulor, handflator eller armhålor. Bägge sidorna är inkluderade i priset. Det ingår även uppföljning efter 2-4 veckor om man känner att behandlingen inte givit fullgod effekt.

Kan alla behandlas med botox mot svettningar?

Vi behandlar inte gravida eller ammande med botox. Har du infektion i området som skall behandlas ska detta läka innan behandlingen.

Personer med sväljningssvårigheter eller vissa neurologiska sjukdomar bör undvika botox helt. Har du feber eller äter antibiotika bör du också senare lägga din behandling.

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar
lip flip göteborg
Lip Flip
gummy smile göteborg social
Gummy Smile