Migränbehandling med Botox

Migrän är så mycket mer än bara riktigt hemsk huvudvärk. De är faktiskt ett typ av kroniskt neurologiskt tillstånd som kan få huvudet att dunka med så intensiv smärta att det känns som att det pulserar inifrån och ut. Ofta känns smärtan bara bara på ena sidan av huvudet och kan ibland även vara desorienterande.

Denna smärta är inte bara en tillfällig sak; Det är inte något som kommer och går i ett nafs. Nej, det stannar kvar. Det kan pågå i några timmar om du har tur, men i vissa fall blir denna smärta en ovälkommen gäst som hänger i ett par dagar.

Och det här är inte heller isolerade incidenter. De är allvarliga episoder som dyker upp gång på gång, vilket gör att det känns som om du sitter fast i en oändlig slinga av smärta. Det är en tuff resa, men att förstå vad du har att göra med är det första steget mot att hitta rätt behandling.

Tack och lov har vi några goda nyheter för dig. Botox för migrän kan vara en lösning för att få ut oönskade gäster. Fortsätt läsa för att ta reda på om det är rätt för dig.

innehållsförteckning

Symtom på migrän

Att leva med migrän är verkligen utmanande. De är ett komplett paket av intensiv, pulserande smärta, som vanligtvis förvärras med rörelse.

Det är inte ovanligt att det åtföljs av illamående och till och med kräkningar. Känslighet för ljus, ljud och dofter eskalerar ofta under dessa episoder, vilket kan kännas ganska överväldigande.

Migränattacker kan också orsaka svår trötthet och göra koncentrationen till en riktig kamp.

Behörighet för Botox-behandling i Göteborg, Sverige

Botox har varit ett erkänt läkemedel för kronisk migränhantering hos vuxna sedan 2011. I Sverige måste du uppfylla följande kriterier för att kvalificera dig för denna behandling:

Det är viktigt att nämna att Botox-behandling inte rekommenderas för gravida eller ammande kvinnor. Om du planerar att skaffa barn, rådgör med din läkare innan du påbörjar behandlingen.

Boka tid i Göteborg

Behandlingen

Botox, ett muskelavslappnande medel, har visat sig vara mycket effektivt vid behandling av migrän (studie). Administreras via injektioner i ett specifikt mönster i ansikte och nacke, erbjuder det konsekvent och snabb lindring från de försvagande symtomen på en migränattack. Effekten är vanligtvis märkbar inom 3-7 dagar efter behandlingen.

Vi förstår att varje patient är unik, och ibland kan detta standardschema behöva justeras för att tillgodose dina specifika behov. Detta är särskilt fallet när standardschemat inte ger de förväntade resultaten.

Det är viktigt att notera att de fulla fördelarna med Botox-behandlingar inte är omedelbara. Du behöver lite tålamod, eftersom det vanligtvis tar 2-3 behandlingar innan du upplever maximal lättnad.

Behandlingen

Behandlingen består av Botox-injektioner, noggrant levererade i ett distinkt mönster över sju zoner som omfattar ditt ansikte, huvud och nacke.

Vi följer vanligtvis PREEMT-protokollet, som inkluderar:

Ett lovande resultat

Den goda nyheten är att majoriteten av patienterna, cirka 70% (studie), rapporterar betydande förbättringar efter Botox-behandlingar. Du kan märka av färre huvudvärksdagar, minskad intensitet av smärta, eller, i vissa fall, total lindring av symtomen.
Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Du kanske också är intresserad utav:

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas.

Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
botox gothenborg
Kosmetisk BTX
botox Mot Svettning cover
Medicinsk BTX
gummy smile göteborg social
Gummy Smile