Behandling mot Spända Käkar

Botox i käkarna kan användas både medicinskt och estetiskt. 

Medicinskt används det mot bruxism – dvs tandgnissling, eller mot spända käkar som i sin tur orsakar huvudvärk.

Estetiskt används det till att smalna av ansiktet nedtill, och kallas ibland för V – shape ansiktsavsmalning, då nedre delen av ansiktet smalnas av om man har starka käkmuskler.

Vad är bruxism?

Bruxism är den medicinska termen för gnisslande eller pressande tänder. Ofta sker det i sömnen och ibland har man inte kännedom utav det själv. Din sovpartner eller tandläkare kan ha påpekat det för dig. 

Tandgnissling leder till förstörda tänder (klinisk studie). Tandläkaren skriver ofta ut en bettskena till dig så att tänderna inte förstörs. Detta hindrar dock inte att musklerna är aktiva under natten, och man kan fortfarande vakna upp med huvudvärk.

Table of Contents

Hur kan botox hjälpa mot bruxism?

Genom att sätta botox i käkmusklerna, får man dessa att slappna av. Musklerna kan då inte längre pressas ihop mot varandra och man slipper både förstörda tänder och huvudvärk. 

Hur länge håller botox mot bruxism?

En botox behandling mot bruxism håller i genomsnitt 4-8 månader. Med repeterade behandlingar ”lär” man musklerna att vara mer avslappnade och behandlingarna kan glesas ut. 

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Är botox mot tandgnissling värt det?

De allra flesta som någon gång prövat botox i käkarna fortsätter med det då det påverkar måendet positivt. Dels behöver du inte använda din bettskena under perioden som botoxen varar, och bara det är en befrielse i sig. Sömnkvaliteten förbättras och du slipper huvudvärk under dagen.

botox käkmuskler, botox i käken, botox käke

Hur går botox mot avsmalning av ansiktet till?

Folk som har starka käkmuskler kan smalna av nedre delen av ansiktet, dvs käkpartiet, genom att lägga botox i käkarna. Käkmusklerna blir då svagare och muskelmassan mindre. Ibland kan det ge relativt radiala resultat och ansiktsformen blir mindre fyrkantig.

När ser man resultat utav botox ansikts avsmalning?

2-3 veckor efter din botox behandling kommer käkmusklerna minskat i kraft. Musklerna börjar då att bli smalare, och man ser skillnad efter ca 4 veckor efter behandlingen.

Hur länge håller resultatet utav botox ansikts avsmalning?

Resultatet håller i ca 4-8 månader, och precis som mot bruxism, så ”lär” man musklerna att vara mindre aktiva. Med repeterade behandlingar kan därför resultaten förlängas.

Väl på plats på kliniken fyller du i en journal, och vi diskterar vilka resultat du önskar uppnå samt vilka förväntningar du kan ha.

Ingår det en gratis uppföljning hos er med botox behandlingar?

Ja, hos oss ingår det kostnadsfria uppföljningar tills dess att musklerna minskat i kraft. En uppföljning när det gäller botox käkar kan göras efter ca 3-4 veckor då det tar lite längre tid för botox i käkmusklerna att verka , än i andra delar av ansiktet.

Boka tid för Botox Bruxism Behandling i Göteborg

Klicka nedan för att boka tid i Göteborg

Jag lider utav bruxism, men vill inte att ansiktet smalnas av. Går det att ordna?

Att ansiktet smalnas av vid botox i käkarna är egentligen en biverkan av behandlingen. Det går därför inte att behandla bruxism utan att man blir smalare in ansiktet tyvärr.

Gör botox i käkarna ont?

Nej, inte så värst. Käkarna är inget känsligt område som exempelvis läpparna är, och huden ovanpå musklerna är tjock. Om du har väldigt spända käkar kan det kännas lite när vi injicerar i området, men behandlingen går snabbt och smidigt.

Mindre blåmärken kan förekomma, men är inte jättevanligt.

Vad finns det för risker med botox i käkarna?

Om din behandlare injicerar utanför ett visst område , eller om botoxen flyttar på sig efter din behandling ( följer du eftervården så sker inte det), så kan man få ett tillfälligt snett leende. Det beror på att botoxen kommit emot en nerv. Sker detta så kan man inte le fullt ut i ca 6-8 veckor. 

Vad är det för eftervård vid botox i käkarna?

Hur mycket kostar botox i käkarna i Göteborg?

Hos oss kostar en behandling från 3990 till 4290 kr, där det ingår kostnadsfri uppföljning.

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer. Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar
botox Mot Svettning cover
Mot Svetting
gummy smile göteborg social
Gummy Smile