Baby Botox

Efter att kosmetisk botox funnits på marknaden i över 20 år så har det genom kundernas egna förfrågan skapats en ny behandling – nämligen baby botox. 

Baby Botox trenden startade i Hollywood, då skådespelarna inte kunde behandlas med full dos botox eftersom de behövde kunna ha mimik kvar under sina filminspelningar. 

Med mindre doser hade de en del rörelser kvar  samtidigt som man kunde mjuka upp rynkorna i ansiktet.

Med mindre doser så hade de kvar mimiken men kunde samtidigt mjuka upp sina linjer. 

Målet med baby Botox är alltså att mjuka upp linjer, eller förhindra att de blir djupa, utan att ansiktet får det “frusna”  uttryck som ibland kan uppstå med traditionell Botox.

Det kan också betraktas som en Botox-behandling på instegsnivå, du kanske har tänkt på botox länge men inte vågar ta hela steget ännu. Då är baby botox perfekt för dig.

Innehållsförteckning

Hur fungerar Baby Botox?

Baby Botox fungerar på samma sätt som vanlig Botox. Det är exakt samma produkt som injiceras på samma sätt och samma punkter som Botox. Skillnaden är enbart att vi använder mindre doser på en Baby Botox behandling , så att slutresultatet blir naturligare och du har kvar lite utav din mimik.

Läs mer om hur traditionell botox fungerar här.

Ingår uppföljning med baby botox?

Nej, vanlig uppföljning som ingår i den traditionella botoxen ingår inte i baby botox då målet med vanliga botoxen är att få det helt stelt, medan det i baby botox ska vara rörelse kvar. Får du dock ett ojämnt resultat med exempelvis sneda ögonbryn så ingår det självklart uppföljning så att vi rättar till problemet .

Boka tid Baby Botox i Göteborg

Kontakta Dr. Nina i Göteborg för en konsultation för att se om Baby Botox är rätt för dig.

Kostnad för Baby Botox

Priserna för Baby Botox är 2990kr på vår klinik i Göteborg där det ingår 3 områden.

Fördelar med Baby Botox

 • Naturligare utseende än vanlig botox
 • Säkrare än vanlig Botox
 • Bibehållen mimik
 • Förebygger uppkomst av rynkor
 • Lättar på spänningar i käken

Vem är rätt kandidat för baby botox?

 • Baby Botox passar utmärkt för dig som testat botox och inte trivs i det den första tiden när de är som starkast.
 • Det passar också dig som ofta blir tung i pannan av full dos botox.
 • Slutligen är det en bra behandling för dig som vill göra botox i förebyggande syfte och inte har så djupa linjer, eller dig som aldrig testat botox förr och vill ta det lite försiktigare.

Nackdelar med baby botox

Nackdelen med baby botox är att den inte håller lika länge som vanlig botox behandling eftersom man använder mindre doser. 

En annan nackdel är att den inte fungerar lika bra på djupa linjer som vanlig botox. Om du har rynkor som verkligen satt sina spår är det bättre att välja vanlig botox som resulterar i att du inte kan rynka pannan alls. På så sätt får man en kraftigare utslätning av sina rynkor.

På kliniken i Göteborg kommer vi på Dr. Nina förklara vilken behandling som är bäst för dig för att du ska kunna uppnå det resultat du önskar. 

Behandlade områden

När vi behandlar med baby botox rekommenderar vi att man behandlar hela övre delen av ansiktet under samma behandling, för att det ska ge ett balanserat utseende. Man kan också lägga baby botox i käkarna för att minska lite på spänningar . Med det sagt så är följande områden som går att behandlar :

 • Pannan
 • Argrynkan/Glabella
 • Kråksparkar
 • Bunny Lines
 • Rökarrynkor
 • Rynkor under ögonen
 • Hakan
 • Käkarna

Vad man kan förvänta sig efter behandlingen

Återhämtningen efter Baby Botox är snabb. Du kan gå tillbaka till arbetet och återuppta alla dina normala aktiviteter direkt. Mindre blåmärken kan uppstå men är inte vanligt. 

Under de första dagarna bör du undvika att massera och gnugga ansiktet medan Botoxet sätter sig. Du bör också vill undvika ansträngande träning, t.ex. jogging, dagarna efteråt för att undvika att Botox flyttar på sig från punkterna vi injicerart. Även bastu, solarium, spa m.m bör ej utföras inom 24h.

Det tar ungefär en – två veckor innan det slutgiltiga resultatet av baby Botox blir klart.

Baby Botox vs. Botox

Du kanske blir förvånad över att det inte finns någon annan formel för Baby Botox.

Båda behandlingarna använder samma styrka av botulinumtoxin, men det är ett mycket känsligare tillvägagångssätt när det gäller Baby Botox.

Läkaren måste vara skicklig för att uppnå önskat resultat med mindre produktanvändning, särskilt på den nedre tredjedelen av ansiktet. Det är här som Baby Botox verkligen kommer in i bilden.

Den kan användas för att behandla Marionette-linjerna runt munnen, som om de lämnas obehandlade ger patienterna en evig sorgsen blick. Den behandlar kaninlinjerna på näsan och rökarlinjerna, och hos äldre kvinnor kan den till och med användas för att strama upp hakan.

Baby Botox kan injiceras i musklerna där käken ansluter till skallen för att förhindra att tänderna knyts ihop och gnisslas. Detta innebär att Baby Botox kan vara till hjälp för personer som vill åtgärda smärta och tryck i käkarna.

Som en bieffekt av detta märkte patienterna att dessa muskler som slappnar av ger käklinjen en V-form och faktiskt gör ansiktet smalare. Win-win!

Om du vill utforska de mindre kända användningsområdena för Baby Botox måste du besöka en professionell person med stor erfarenhet, eftersom det kan uppstå komplikationer när du injicerar i den nedre delen av ansiktet.

Läs mer om bruxism här.

Vad man kan förvänta sig efter behandlingen

Återhämtningen efter Baby Botox är snabb. Du kan gå tillbaka till arbetet och återuppta alla dina normala aktiviteter direkt. Mindre blåmärken kan uppstå men är inte vanligt. 

Under de första dagarna bör du undvika att massera och gnugga ansiktet medan Botoxet sätter sig. Du bör också vill undvika ansträngande träning, t.ex. jogging, dagarna efteråt för att undvika att Botox flyttar på sig från punkterna vi injicerart. Även bastu, solarium, spa m.m bör ej utföras inom 24h.

Det tar ungefär en – två veckor innan det slutgiltiga resultatet av baby Botox blir klart.

Hur länge varar Baby Botox?

Baby Botox håller vanligtvis 2-3 månader.

Varje individ metaboliserar Botox i olika takt, så det varierar lite från person till person hur länge behandlingarna håller. Hos vissa kan det hålla längre än standard tid. 

Tänk på att du använder en mindre dos. Vilket inte fryser muskeln helt och hållet. Eftersom det finns utrymme att röra sig kan muskeln omsätta Botox snabbare.

Biverkningar av Baby Botox

Tänk på att boka in en konsultation på plats eller via telefon innan din baby botox behandling.

Biverkningarna av båda typerna av Botox är likartade. Baby Botox är generellt sett lite säkrare än traditionell botox då mindre doser ges.

Det kan handla om blåmärken runt injektionsställena och asymmetriska resultat.

Tänk på att boka in en konsultation på plats eller via telefon innan din baby botox behandling.

Biverkningarna av båda typerna av Botox är likartade. Baby Botox är generellt sett lite säkrare än traditionell botox då mindre doser ges. Det kan handla om blåmärken runt injektionsställena och asymmetriska resultat.

Precis som vid vanliga Botox-injektioner finns den ovanliga risken med att ögonlocket börjar hänga, så kallad ptos om botoxen kommer emot en nerv. Detta sker om eftervården inte följs och botoxen flyttar sig från punkterna vi injicerat. Det är generellt sätt ännu mindre risk med Baby Botox eftersom färre enheter används.

Detta är dock en mindre risk med Baby Botox eftersom färre enheter används, så det är mindre troligt att det räcker för att slappna av en muskel helt och hållet.

Före och efter Baby Botox

Här är några före- och efterbilder av baby Botox som används för att behandla pannan och kråkfoten.

Kom ihåg att göra din forskning

Även om nya behandlingar och användningsområden godkänns varje dag inom den kosmetiska industrin är det fortfarande viktigt att göra din egna forskning.

Se till att vara noggrann när du försöker hitta den bästa baby Botox behandlaren i  Göteborg.

Vi på Dr.Nina vägleder dig gärna med dina frågor och funderingar så att du väljer rätt behandling för dig.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!
Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
Upptäck Behandlingar
lip flip göteborg
Lip Flip
gummy smile göteborg social
Gummy Smile