Botox Göteborg

Behandling av ansiktsrynkor med hjälp av botox är en av våra mest populära behandlingar hos Dr Nina i Göteborg och alla som någonsin provat detta förstår säkert varför!

Det är helt genialiskt! Behandlingen kan förbättra både ditt inre och yttre på bara några minuter! Låter det lite konstigt? Låt mig specificera.

Genom att placera botox i våra muskler kan vi uppnå en rad olika resultat. Till exempel minskar det på rynkorna i ansiktet och vi kan se många år yngre ut! Yey!

innehållsförteckning

Din inre hälsa och välmående kan också bli bättre av att injicera botulinumtoxin i områden som du går runt och spänner på. Som till exempel käken eller glabellan (argrynkan). Då slipper du huvudvärk och känner dig lättare i ansiktet.

Det har till och med gjorts studier som visar att när det används i pannan kan hjälpa mot depression (studie). Går du inte runt och spänner på din arga rynka hela dagarna, ja, då mår du tydligen bättre inombords med.

Vad används injektionerna till?

Hur går en botox behandling till hos Dr. Nina i Göteborg?

Vi kikar på hur dina muskler ser ut i aktiverat och avslappnat läge. Punkterna som ska behandlas markeras och sedan injicerar vi små mängder botulinumtoxin där det behövs.

Du kan uppnå denna avslappnade look i pannan, genom att boka en tid för Botox i Göteborg.

Gör behandlingen ont?

Behandlingen är inte helt smärtfri, men går snabbt. Nålarna som används är väldigt tunna, och smärtan kan efterliknas akupunktur. De flesta tycker inte att det gör särskilt ont.

När ser man resultat?

Resultatet kommer smygande efter ett par dagar, och kan ta upp till 14 dagar för full effekt (källa). Uppföljning ingår 2 veckor efter behandling.

Boka tid Botox Göteborg

Hur ser du ut direkt efter en behandling?

Direkt efter kan du få små röda prickar på det behandlade området som går ner efter några minuter. Du kan fortsätta dina normala aktiviteter som vanligt och återgå till jobbet, utan att någon märker.

Det är därför behandlingen kallas för ”the lunch break treatment” i USA.

Hur länge håller en behandling?

Generellt sätt håller botox-behandlingar runt 4 till sex månader. Resultaten varierar från person till person. Det finns några faktorer som spelar in i hur länge resultaten håller.

När ska behandlingen upprepas?

För maximal hållbarhet rekommenderar vi att göra en ny behandling innan all effekt utav din föregående behandling är helt borta. Men du ska ändå ha ganska mycket rörliget innan påfyllning.

Är det farligt?

Vissa kunder känner sig lite rädda inför sin första behandling. Men man kan då tänka på att botox är ett muskelavslappnande läkemedel som är välbeprövat och har används inom sjukvården under decennier. Till exempel används det på barn för att behandla spacticiteter och muskelkramper, till ögonsjukdomar, eller myastenia gravis.

I sjukvården används det dessutom i mycket större doser än de vi ger inom estetisk medicin. Så så länge du går till en säker klinik med kunskap och erfarenhet utav estetiska injektionsbehandlingar är riskerna få.

Vilka är riskerna med behandlingarna?

Biverkningarna man kan få av botulinumtoxin typ A är relativt få och ofta övergående. Mindre blåmärken kan förekomma om man kommer åt något kärl.

Estetiska biverkningar kan vara exempelvis att vissa personer kan ha en tendens till att känna tyngd i pannan de första veckorna efter behandlingen. Detta är övergående och har man upplevt det kan man ta aningens mindre dos vid nästa behandlingstillfälle för att minska på tyngdkänslan.
Resultatet kan även bli ojämnt i vissa fall men brukar vara lätt att fixa till på uppföljningen efter 14 dagar.

I sällsynta fall kan botox komma i kontakt med en nerv som kontrollerar ögonlocket, framföralltvid vid behandling av glabellan. Då kan man få en tillfällig ptos; snett hängande ögonlock. Undvik därför att träna 24 h efter behandlingen så inte detta sker.

Före och efter botoxbehandling

Du kan se de subtila effekterna av botox före och efter. På efterbilden är de arga linjerna borta och glabellan är slät.

Botox i Göteborg

Vad ska jag tänka på efter min behandling med botox?

Efter behandlingen är det bra att undvika att ligga ner på ett par timmar, undvika direkt sol, solarium eller extrema temperaturer på ett dygn.

Träning ska också undvikas i 1-2 dygn. Du ska helst inte göra några ansiktsbehandlingar eller massera det behandlade området på 2 veckor.

Allt detta ska man tänka på så att botoxen inte migrerar från de punker som injicerats.

Kan man bli immun?

I sällsynta fall kan vissa bli immuna, särskilt om man behandlas allt för ofta. Det bör därför gå minst 3 månader mellan dina behandlingar. Om du mot förmodan skulle bli immun mot botox, så märks det genom att du får en reaktion efter din behandling.

Man blir röd och svullen efter behandlingen som kan hålla i sig under ett par timmar. Därefter får du ingen effekt utav behandlingar alls.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Vad är det för skillnad mellan en lipflip och lipfillers?

Om du upplever att din överläpp försvinner när du ler, kan en lipflip behandling med botox få läppen att synas mer vid leende. Man kan också lyfta upp läpp konturen en aning, samt på rökrynkorna att minskas med en lipglip behandling.

Läpparna blir alltså inte större, utan mer utav läppen syns. Vill du ha större läppar är fillers med hyaluronsyra ett bättre alternativ.

Jag vill tatuera ögonbrynen, hur ska jag tänka gällande min Botoxbehandling då?

Vi rekommenderar att du först tatuerar ögon brynen så att de befinner sig i sitt naturliga tillstånd när tatueraren ritar upp formerna. Du kan sedan utföra behandling med toxiner 2 veckor efter tatueringen.

Jag planerar att bli gravid, kan jag utföra behandlingen då?

Det är helt ok att behandlas med botox om du försöker att bli gravid eller genomgår IVF.

Det är dock bra om du är säker på att du inte är gravid, då alla skönhetsbehandlingar skall undvikas vid graviditet och amning.

När ska man inte behandlas med botulinumtoxiner?

Man bör undvika toxiner om man har neurologiska sjukdomar. Man ska inte heller ha infektion i området som ska behandlas utan det är bättre att vänta tills det läkt ut.

Tala med en certifierad läkare om Botox i Göteborg för att se om det är rätt för dig.

Vilken ålder är bra att börja med Botox?

Alla åldras olika och det finns ingen fast ålder som vi rekommenderar att börja på. Vi tittar hellre på hur din hud ser ut. Om du märker linjer och rynkor i ansiktet även i avslappnat läge, så är det läge att påbörja sina behandlingar. På detta sätt förhindrar du att rynkorna blir ännu djupare och sätter sina spår.

Kom ihåg att göra din egen forskning 

Även om nya tekniker och användningsområden godkänns varje dag inom den kosmetiska industrin är det fortfarande viktigt att göra sin egna forskning.

Se till att vara noggrann för att hitta en bra skönhetsklinik i Göteborg med lång erfarenhet inom estetiska behandlingar, goda recensioner samt före och efter bilder som passar din smak.

Hos Dr På Nina klinik utförs alla våra injektionsbehandlingar av läkare och sjuksköterskor med lång erfarenhet av botoxbehandlingar.

Frågor och svar - FAQ

Ligg inte ner de första 2-3 timmarna efter din behandling. Både böjning framåt och bakåt kan sprida toxinet så att de kommer emot nerver.

Att vänta minst 24 timmar på måttlig träning ger Botoxen tid att sätta sig på plats så att den inte flyttar sig någonstans den inte borde.

Det är inte rekommenderat att dricka stora mängder alkohol efter din behandling. Något glas vin är ok. 

Det är viktigare att hålla sig borta från alkoholhaltiga drycker ett par dagar före ingreppet eftersom risken för att få blåmärken ökar med alkoholintag.

Det är viktigt att sova på rygg en natt. Att sova på rygg är viktigt eftersom injektionerna behöver tid att sätta sig i musklerna.

Risken för blåmärken efter behandlingen ökar när kroppen eller ansiktet blir för varmt. Förutom att undvika badtunnor, bastur och andra liknande platser, ta inte ett varmt bad eller dusch på minst 12 timmar efter denna behandling.

Efter din botox behandling är det bättre att begränsa solningen. Både naturligt solljus samt solarium. Främst beror detta på att ökade temperaturer kan få toxinerna att flytta sig från våra injektions punkter och därför öka riskerna för biverkningar.

Du kanske också är intresserad av:

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas.

Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
botox gothenborg
Kosmetisk BTX
botox Mot Svettning cover
Medicinsk BTX
gummy smile göteborg social
Gummy Smile