Botox Göteborg

Behandling mot rynkor är en av våra mest populära behandlingar hos Dr Nina i Göteborg och alla som någonsin provat Botox förstår nog varför!

Det är helt genialiskt! Behandlingen kan förbättra både ditt inre och yttre på bara några minuter! Låter det lite konstigt? Låt mig specificera.

innehållsförteckning

Genom att placera Botox i våra muskler kan vi uppnå en rad olika resultat. Till exempel minskar det på våra rynkor i ansiktet och vi kan se många år yngre ut! Yey!

Din inre hälsa och välmående kan också bli bättre av att sätta Botox i muskler som du går runt och spänner på. Som till exempel käken eller glabellan (argrynkan). Då slipper du huvudvärk och känner dig lättare i ansiktet.

Man har till och med gjort studier på att botox i argrynkan kan hjälpa mot depressioner (studie). Går du inte runt och spänner på din arga rynka hela dagarna, ja, då mår du tydligen bättre inombords med.

Vad används Botox för?

Hur går en Botox behandling till?

Vi kikar på hur dina muskler ser ut i aktiverat och avslappnat läge. Punkterna som ska behandlas markeras och sedan injicerar vi små mängder botulinumtoxin där det behövs.

Du kan uppnå denna avslappnade look i pannan, genom att boka en tid för Botox i Göteborg.

Gör behandlingen ont?

Behandlingen går snabbt och gör inte särskilt ont. Nålarna som används är väldigt tunna, och smärtan kan efterliknas akupunktur.

När ser man resultat?

Resultatet kommer smygande efter ett par dagar, och tar upp till 10-14 dagar för full effekt (källa).

Boka tid Botox Göteborg

Klicka nedan för att boka tid för botox i Göteborg

Hur ser man ut direkt efter en Botox behandling?

Precis efter behandlingen kan du få små röda prickar på huden som går ner efter några minuter. Du kan fortsätta din dag precis ut som vanligt och återgå till jobbet, utan att någon märker.

Det är därför behandlingen kallas för ”the lunch break treatment” i USA.

Hur länge håller en behandling med Botox?

Avslappningen i musklerna efter en behandling håller runt tre till sex månader. Resultaten varierar från person till person. Det finns några faktorer som spelar in i hur länge resultaten håller.

Play Video about botox gothenborg

Är botox farligt?

Vissa kunder känner sig lite rädda inför sin första behandling. Men man kan då tänka på att botulinumtoxin är ett välbeprövat läkemedel som även används inom sjukvården, till exempel på barn för att behandla spacticiteter och muskelkramper.

I sjukvården används det dessutom i mycket större doser än de vi ger inom estetisk medicin. Så så länge du går till en säker klinik med kunskap och erfarenhet av ämnet är riskerna få.

Vad kan man få för biverkningar av botox?

Biverkningarna man kan få av toxiner är relativt få och ofta övergående. Mindre blåmärken kan förekomma om man kommer åt något kärl.

Vissa personer har även en tendens att känna en tyngd i pannan de första veckorna efter behandling i pannkuskulaturen.

Detta är övergående och har man upplevt det kan man ta aningens mindre dos vid nästa behandlingstillfälle för att minska på tyngdkänslan.

I sällsynta fall kan botox komma i kontakt med en nerv som kontrollerar ögonlocket, framförallt när man behandlar glabellan. Då kan man få en tillfällig ptos; snett hängande ögonlock. Det är därför viktigt att inte träna 24 h efter behandlingen så inte detta sker.

Botox Före och Efter

Botox i Göteborg

Vad ska jag tänka på efter min Botox behandling?

Efter behandlingen är det bra att undvika att ligga ner på ett par timmar, undvika direkt sol, solarium eller extrema temperaturer på ett dygn.

Träning ska också undvikas i 1-2 dygn. Du ska helst inte göra några ansiktsbehandlingar eller ansiktsmassage på 2 veckor.

Allt detta ska man tänka på så att botoxen inte migrerar från de punker som injicerats.Blir man helt stel utav Botox?

Det går att anpassa doser efter dina önskemål. Om du vill ha lite röresle kvar i dina muskler är det bara att säga till, så lägger vi lite mindre doser.

Kan man bli immun mot Botox?

I sällsynta fall kan vissa bli immuna mot botox, särskilt om man behandlas allt för ofta. Det bör därför gå minst 3 månader mellan dina behandlingar.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Kan man bli immun mot Botox?

I sällsynta fall kan vissa bli immuna mot botox, särskilt om man behandlas allt för ofta. Det bör därför gå minst 3 månader mellan dina behandlingar.

Kan man förstora läpparna med Botox?

Om du upplever att din överläpp försvinner när du ler, kan en lipflip behandling med botox få läppen att synas mer vid leende. Man kan också lyfta upp läpp konturen en aning.

Läpparna blir alltså inte större, utan mer utav läppen syns. Vill du ha större läppar är fillers med hyaluronsyra ett bättre alternativ.

Jag vill tatuera ögonbrynen, hur ska jag tänka gällande min Botoxbehandling då?

Vi rekommenderar att du först tatuerar ögon brynen så att de befinner sig i sitt naturliga tillstånd när tatueraren ritar upp formerna. Du kan sedan utföra behandling med toxiner 2 veckor efter tatueringen.

Jag planerar att bli gravid, kan jag utföra behandlingen då?

Det är helt ok att göra en botox behandling om du försöker att bli gravid eller genomgår IVF.

Det är dock bra om du är säker på att du inte är gravid, då alla skönhetsbehandlingar skall undvikas vid graviditet och amning.

När ska man inte behandlas med botulinumtoxiner?

Man bör undvika behandlingar om man har neurologiska sjukdomar. Man ska inte heller ha infektion i området som ska behandlas utan det är bättre att vänta tills det läkt ut.

Tala med en utbildad läkare om Botox i Göteborg för att se om det är rätt för dig.

Vilken ålder är bra att börja med Botox?

Alla åldras olika och det finns ingen fast ålder som vi rekommenderar att börja på. Vi tittar hellre på hur din hud ser ut. Om du märker linjer/rynkor i ansiktet även i avslappnat läge, så är det läge att påbörja sina behandlingar. På detta sätt förhindrar du att rynkorna blir ännu djupare och sätter sina spår.

Kom ihåg att göra din egen forskning 

Även om nya behandlingar och användningsområden godkänns varje dag inom den kosmetiska industrin är det fortfarande viktigt att göra egna undersökningar.

Se till att vara noggrann för att hitta den bästa botoxbehandlingen i Göteborg, särskilt när du riktar dig mot en mindre vanlig behandling.

Störst sannolikhet att du får en bra behandling är om din behandlare har lång erfarenhet utav behandlingen.

FAQ

Ligg inte ner de första 2-3 timmarna efter din Botox behandling. Du kan vara öm eller lite trött efter att ha fått Botox, men du bör undvika att lägga dig plant de första timmarna efter injektionerna. Både böjning framåt och bakåt kan sprida toxinet så att de kommer emot nerver.

Botox-injektioner varar vanligtvis 3-6 månader i ansiktsområdet.

Att vänta minst 24 timmar på måttlig träning ger Botoxen tid att lägga sig på plats så att den inte flyttar sig någonstans den inte borde.

Det är inte rekommenderat att dricka stora mängder alkohol efter din behandling. Något glas vin är ok. 

Det är viktigare att hålla sig borta från alkoholhaltiga drycker ett par dagar före ingreppet eftersom risken för att få blåmärken ökar med alkoholintag.

Undvik att ligga ner under de första fyra timmarna efter injektionerna. Både böjning framåt och liggandes plant kan sprida toxinet och leda till biverkningar.

Det är viktigt att sova på rygg en natt. Att sova på rygg är viktigt eftersom injektionerna behöver tid för att sätta sig i musklerna.

Risken för blåmärken efter behandlingen ökar när kroppen eller ansiktet blir för varmt. Förutom att undvika badtunnor, bastur och andra liknande platser, ta inte ett varmt bad eller dusch på minst 12 timmar efter denna behandling.

Efter din Botox behandling är det bättre att begränsa solningen. Både naturligt solljus samt solarium. Främst beror detta på att ökade temperaturer kan få botoxen att flytta sig från våra injektions punkter och därför öka riskerna för biverkningar. 
 
Använd minst SPF 30 och bär hattar och solglasögon om du gör din botox behandling när det är varmt. 
Ge din hud lite tid att återhämta sig efter Botox innan du börjar sola.

Du kanske också är intresserad utav:

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas.

Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

IVO logo
folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
botox gothenborg
Kosmetisk BTX
botox Mot Svettning cover
Medicinsk BTX
gummy smile göteborg social
Gummy Smile