Botox i Göteborg

Behandling med botox mot rynkor är en av våra absolut populäraste behandlingar hos oss på Dr. Nina i Göteborg och den som någon gång prövat detta förstår nog varför!

innehållsförteckning

Det är helt genialiskt! Behandlingen kan förbättra både ditt inre och yttre på bara några minuter! Låter det lite konstigt? Låt mig specificera.

Genom att placera botox i våra muskler kan vi uppnå en rad olika resultat. Till exempel minskar det på våra rynkor i ansiktet och vi kan se många år yngre ut! Yey!

Din inre hälsa och välmående kan också bli bättre av att sätta botox i muskler som du går runt och spänner på. Som till exempel käken eller glabellan (argrynkan). Då slipper du huvudvärk och känner dig lättare i ansiktet.

Man har till och med gjort studier på att botox i agrynkan kan hjälpa mot depressioner (studie). Går du inte runt och spänner på din arga rynka hela dagarna, ja, då mår du tydligen bättre inombords med.

Efter Botox Panna

Play Video about botox video cover

Vad används Botox för?

Hur går en botox behandling till?

Vi kikar på hur dina muskler ser ut i aktiverat och avslappnat läge. Punkterna som ska behandlas markeras och sedan injicerar vi små mängder botox där det behövs.

Du kan uppnå denna avslappnade look i pannan, genom att boka en tid för botox i Göteborg.

Gör behandlingen ont?

Behandlinger går snabbt och gör inte särskilt ont. Nålarna som används är väldigt tunna, och smärtan kan efterliknas akupunktur.

När ser man resultat?

Resultatet kommer smygandes efter ett par dagar, och tar upp till 10-14 dagar för full effekt (källa).

Boka tid Botox i Göteborg

Klicka nedan för att boka tid för Botox i Goteborg

Hur ser man ut direkt efter en botox behandling?

Precis efter behandlingen kan du få små röda prickar på huden som går ner efter några minuter. Du kan fortsätta din dag precis ut som vanligt och återgå till jobbet, utan att någon märker.

Det är därför behandlingen kallas för ”the lunch break treatment” i USA.

Hur länge håller en behandling med botox?

Botox håller runt tre till sex månader. Resultaten varierar från person till person. Det finns några faktorer som spelar in i hur länge resultaten håller.

Är botox farligt?

Vissa kunder känner sig lite rädda inför sin första behandling. Men man kan då tänka på att botox är ett väl beprövat läkemedel som även används inom sjukvården, till exempel på barn för att behandla spacticiteter och muskel kramper.

I sjukvården används de i mycket större doser än de vi ger i ansiktet. Så så länge du går till en säker klinik med kunskap och erfarenhet av ämnet är riskerna få.

Vad kan man få för biverkningar utav botox?

Biverkningarna man kan få utav botox är relativt få och ofta övergående. Mindre blåmärken kan förekomma om man kommer åt något kärl.

Vissa personer har även en tendens att känna en tyngd i pannan de första veckorna efter behandling i pann muskulaturen.

Detta är övergående och har man upplevt det kan man ta aningens mindre dos vid nästa behandlingstillfälle för att minska på tyngdkänslan.

I sällsynta fall kan botox komma i kontakt med en nerv som kontrollerar ögonlocket, framförallt när man behandlar glabellan. Då kan man få en tillfällig ptos; snett hängande ögonlock. Det är därför viktigt att inte träna 24 h efter behandlingen så inte detta sker.

Play Video about botox gothenborg

Botox Före och Efter

Botox i Göteborg

Före och Efter Botox Panna Video

Titta på de naturliga resultaten efter Botox behandlingar av panna och glabella i Göteborg!

Du behöver inte längre söka efter “bästa botox kliniken nära mig” när Dr.Nina & partners finns i Göteborg och ger dig den bästa skräddarsydda servicen för att uppnå dina personliga önskemål.

Vad ska jag tänka på efter min botox behandling?

Efter behandlingen är det bra att undvika att ligga ner på ett par timmar, undvika direkt sol, solarium eller extrema temperaturer på ett dygn.

Träning ska också undvikas i 1-2 dygn. Du ska helst inte göra några ansiktsbehandlingar eller ansiktsmassage på 2 veckor.

Allt detta ska man tänka på så att botoxen inte migrerar från de punker som injicerats.

Blir man helt stel utav botox?

Det går att anpassa doser efter dina önskemål. Om du vill ha lite röresle kvar i dina muskler är det bara att säga till, så lägger vi lite mindre doser.

Kan man bli immun mot botox?

I sällsynta fall kan vissa bli immuna mot botox, särskilt om man behandlas allt för ofta. Det bör därför gå minst 3 månader mellan dina behandlingar.

Det finns dock en ny sorts botulinum toxin, som man inte kan bli immun mot, och som vi kan beställa om du upplever att du inte längre får önskad effekt utav din behandling.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Kan man förstora läpparna med botox?

Om du upplever att din överläpp försvinner när du ler, kan en lipflip behandling med botox få läppen att synas mer vid leende. Man kan också lyfta upp läpp konturen en aning.

Läpparna blir alltså inte större, utan mer utav läppen syns. Vill du ha större läppar är fillers med hyaluronsyra ett bättre alternativ.

Jag vill tatuera ögonbrynen, hur ska jag tänka gällande min  botox behandling då?

Vi rekommenderar att du först tatuerar ögon brynen så att de befinner sig i sitt naturliga tillstånd när tatueraren ritar upp formerna. Du kan sedan utföra botox 2 veckor efter tatueringen.

Jag planerar på att bli gravid, kan jag utföra behandlingen då?

Det är helt ok att göra en botox behandling om du försöker att bli gravid eller genomgår IVF.

Det är dock bra om du är säker på att du inte är gravid, då alla skönhets behandlingar skall undvikas vid graviditet och amning.

När ska man inte behandlas med botox?

Man bör undvika behandlingar om man har neurologiska sjukdomar. Man ska inte heller ha infektion i området som ska behandlas utan det är bättre att vänta till att det läkt ut.

Tala med en utbildad läkare om Botox i Göteborg för att se om det är rätt för dig.

Jag vill behandla pannan med botox , måste jag behandla argrynkan då med?

Vi brukar alltid rekommendera att man även behandlar glabellan om man vill ha en slät panna. Dessa krafter balanserar varandra och behandlar man pannan men inte glabellan, kan man få tyngd känsla, eller få en extra skarp linje precis ovanför glabellan då denna har rörelse kvar men inte pannan.

Argrynkan å andra sidan går utmärkta att behandla utan att behandla pannan.

Vilken ålder är bra att börja med botox?

Alla åldras olika och det finns ingen fast ålder som vi rekommenderar att börja med botox på. Vi tittar hellre på hur din hud ser ut. Om du märker linjer/rynkor i ansiktet även i avslappnat läge, så är det läge att börja med botox. På detta sätt förhindrar du att rynkorna blir ännu djupare och sätter sina spår.

Varför får man ”botox glow” i pannan?

När man behandlar pannan med botox, minskas även produktion av svett och talg. Detta, tillsammans med mindre rynkor gör att ytan blir helt slät, och på sätt reflekteras ljuset mer på pannan än resten av ansiktet. Vill man inte ha en denna effekt kan man ta mindre mängd botox.

Denna effekt är densamma som man använder sig utav när man gör en ”Microtox” behandling för glow i hela ansiktet.

Kom ihåg att göra din egen forskning om botox

Även om nya behandlingar och användningsområden godkänns varje dag inom den kosmetiska industrin är det fortfarande viktigt att göra egna undersökningar.

Se till att vara noggrann för att hitta den bästa botoxbehandlingen i Göteborg, särskilt när du riktar dig mot en mindre vanlig behandling.

Fråga Dr. Nina om namnet och typen av botox och bekräfta att den blivande läkaren har erfarenhet av att använda den typen på den önskade funktionen. När du är säker på ditt val av läkare kan du vara säker på att ditt val av botox är det bästa.

Dr. Nina hjälper dig gärna att rådgöra med dig om de bästa botox märkena. Om du får en bekräftelse kan du känna dig mer säker på att du fattar rätt beslut och att du får det bästa botoxet som finns tillgängligt och som är lämpligt för dig!

Ligg inte ner de första 2-3 timmarna efter din Botox behandling. Du kan vara öm eller lite trött efter att ha fått Botox, men du bör undvika att lägga dig plant de första timmarna efter injektionerna. Både böjning framåt och bakåt kan sprida toxinet så att de kommer emot nerver.

Botox-injektioner varar vanligtvis 3-6 månader i ansiktsområdet.

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas.

Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.

IVO logo
folksam logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
botox gothenborg
Kosmetisk BTX
botox Mot Svettning cover
Medicinsk BTX
gummy smile göteborg social
Gummy Smile