Botox i Göteborg

Behandling med botox mot rynkor är en av våra absolut populäraste behandlingar hos oss på DrNina i Göteborg och den som någon gång prövat detta förstår nog varför!

Table of Contents

Det är helt genialiskt! Behandlingen kan förbättra både ditt inre och yttre på bara några minuter! Låter det lite konstigt? Låt mig specificera.

Genom att placera botox i våra muskler kan vi uppnå en rad olika resultat. Till exempel minskar det på våra rynkor i ansiktet och vi kan se många år yngre ut! Yey!

Din inre hälsa och välmående kan också bli bättre av att sätta botox i muskler som du går runt och spänner på. Som till exempel käken eller glabellan (argrynkan). Då slipper du huvudvärk och känner dig lättare i ansiktet.

Man har till och med gjort studier på att botox i agrynkan kan hjälpa mot depressioner (studie). Går du inte runt och spänner på din arga rynka hela dagarna, ja, då mår du tydligen bättre inombords med.

Play Video about botox video cover

Vad används Botox för?

Hur går en botox behandling till?

Vi kikar på hur dina muskler ser ut i aktiverat och avslappnat läge. Punkterna som ska behandlas markeras och sedan injicerar vi små mängder botox där det behövs.

Gör behandlingen ont?

Behandlinger går snabbt och gör inte särskilt ont. Nålarna som används är väldigt tunna, och smärtan kan efterliknas akupunktur.

När ser man resultat?

Resultatet kommer smygandes efter ett par dagar, och tar upp till 10-14 dagar för full effekt (källa).

Boka tid Botox i Göteborg

Hur ser man ut direkt efter en botox behandling?

Precis efter behandlingen kan du få små röda prickar på huden som går ner efter några minuter. Du kan därför fortsätta din dag precis som vanligt efter behandlingen eller gå till jobbet.

Det är därför behandlingen kallas för ”the lunch break treatment” i USA.

Hur länge håller en behandling med botox?

Botox håller runt tre till sex månader. Resultaten varierar från person till person. Det finns några faktorer som spelar in i hur länge resultaten håller.

Muskelstyrka: Starka muskler i ansiktet kan orsaka att kraften återkommer snabbare.

Mängd botox som använts: Normalt sett fungerar det så att ju fler unit botox som används, desto längre håller resultaten. Men lägger man för mycket botox i musklerna kan de bli för tunga och man får inte önskad kosmetisk effekt. Läkarna på DrNina.se i Göteborg, försöker alltid lägga den rätta mängd botox för just dig!

Individuell ämnesomsättning: Vissa har en snabbare ämnesomsättning vilket leder till att man bryter ned botox snabbare. Tränar du exempelvis hårt flera gånger per vecka, kan detta resultera i att botoxen går ur din kropp snabbare.

Regelbunda behandlingar : Om en kund väljer att följa upp med regelbunda behandlingar så kan resultaten vara längre än tre fyra månader. När man håller igång behandlingarna så kan man se resultat hålla i minst fem till sju månader.

Är botox farligt?

Vissa kunder känner sig lite rädda inför sin första behandling. Men man kan då tänka på att botox är ett väl beprövat läkemedel som även används inom sjukvården, till exempel på barn för att behandla spacticiteter och muskel kramper.

I sjukvården används de i mycket större doser än de vi ger i ansiktet. Så så länge du går till en säker klinik med kunskap och erfarenhet av ämnet är riskerna få.

Vad kan man få för biverkningar med rynk behandling?

Biverkningarna man kan få utav botox är relativt få och ofta övergående. Mindre blåmärken kan förekomma om man kommer åt något kärl.

Vissa personer har även en tendens att känna en tyngd i pannan de första veckorna efter behandling i pann muskulaturen.

Detta är övergående och har man upplevt det kan man ta aningens mindre dos vid nästa behandlingstillfälle för att minska på tyngdkänslan.

I sällsynta fall kan botox komma i kontakt med en nerv som kontrollerar ögonlocket. Då kan man få en tillfällig ptos; snett hängande ögonlock. Det är därför viktigt att inte träna 24 h efter behandlingen så inte detta sker.

Play Video about botox gothenborg

Botox Före och Efter

before after

Före och Efter Botox Video

Vad ska jag tänka på efter min botox behandling?

Efter behandlingen är det bra att undvika att ligga ner på ett par timmar, undvika direkt sol, solarium eller extrema temperaturer på ett dygn.

Träning ska också undvikas i 1-2 dygn. Du ska helst inte göra några ansiktsbehandlingar eller ansiktsmassage på 3-4 dagar.

Allt detta ska man tänka på så att botoxen inte migrerar från de punker som injicerats.

Blir man helt stel utav botox?

Det går att anpassa doser efter dina önskemål. Om du vill ha lite röresle kvar i dina muskler är det bara att säga till, så lägger vi lite mindre doser.

Kan man bli immun mot botox?

I sällsynta fall kan vissa bli immuna mot botox, särskilt om man behandlas allt för ofta. Det bör därför gå minst 3 månader mellan dina behandlingar.

Det finns dock en ny sorts botulinum toxin, som man inte kan bli immun mot, och som vi kan beställa om du upplever att du inte längre får önskad effekt utav din behandling.

Vill du se fler bilder? Kolla in vår instagram!

Kan man förstora läpparna med botox?

Om du upplever att din överläpp försvinner när du ler, kan en lipflip behandling med botox få läppen att synas mer vid leende. Man kan också lyfta upp läpp konturen en aning.

Läpparna blir alltså inte större, utan mer utav läppen syns. Vill du ha större läppar är fillers med hyaluronsyra ett bättre alternativ.

Jag vill tatuera ögonbrynen, hur ska jag tänka gällande min  botox behandling då?

Vi rekommenderar att du först tatuerar ögon brynen så att de befinner sig i sitt naturliga tillstånd när tatueraren ritar upp formerna. Du kan sedan utföra botox 2 veckor efter tatueringen.

Jag planerar på att bli gravid, kan jag utföra behandlingen då?

Det är helt ok att göra en botox behandling om du försöker att bli gravid eller genomgår IVF.

Det är dock bra om du är säker på att du inte är gravid, då alla skönhets behandlingar skall undvikas vid graviditet och amning.

När ska man inte behandlas med botox?

Man bör undvika behandlingar om man har neurologiska sjukdomar. Man ska inte heller ha infektion i området som ska behandlas utan det är bättre att vänta till att det läkt ut.

Tala med en utbildad läkare om Botox i Göteborg för att se om det är rätt för dig.

Safe Clinic

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer. Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.
folksam logo
IVO logo
Vad säger kunderna om oss?
Dela Denna Sida
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
läppförstoring
Fillers Läppar
trådlyft behandling Göteborg
Trådlyft
lip flip behandling göteborg
Lip Flip